Retrodessert
Hvem sa gele kun var forbeholdt barn? Glem pulver-pakka. Dette er familiens nye, hjemmelagde dessertfavoritt.
Det har åpnet seg et nytt, lite univers for meg de siste par dagene. Jeg har nemlig lest konditorbøker fra seksti og syttitallet. Da lagde de geleer. Masse forskjellige, og da mener jeg ikke grønne og blå bamseform-geleer. Nei, de fleste av oppskriftene er med alkohol, laget litt på samme måte som min mamma lagde cabaret (aspik). Her får du en med appelsin (helt uten alkohol). For en smak! Når man ikke har smakt annen gele enn den man får kjøpt i firkantet eske før, da blir det en skikkelig WOW-opplevelse å spise selvlaget gele. Og det er jo ikke vanskelig i det hele tatt!
Appelsingele
125 g sukker Slik gjør du: Bruk gjerne noen blodappelsiner i formen, det gjør det dekorativt og gir en veldig fin smak. Serveres med pisket krem eller vaniljesaus Retro-glasset på bildet er fylt med gele og et par appelsinbåter. Så satt på skakke i kjøleskapet. På toppen har jeg strødd litt hakket pistasjnøtter og revet appelsinskall. |
Vil du ha oppskrift på flere slike hjemmelagde geleer? Skriv gjerne en kommentar om du fikk lyst på aspik-varianten for de voksne, eller kanskje en annen type gele?