Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Picture

Vaniljesaus laget med ekte vanilje

Har du først smakt ekte, hjemmelaget vaniljesaus vil du trolig aldri mer si at den kjøpte er like god. For denne sausen er kanskje det nærmeste du kan komme smaken av himmel på jord.  Saken er laget i samarbeid med Q-Meieriene.
Vaniljesaus 

2 dl Q Kremfløte
3 dl Q Hel melk
6 eggeplommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang

Picture

Slik gjør du:
Picture

Picture

1. Bland eggeplommene med sukker og litt av fløtemelken i en egen bolle.  Hell resten av fløtemelken i en kjele. Skrap ut vaniljefrø og ha den halve vaniljestangen i kjelen. 2. Varm melken til kokepunktet og hell over eggeblandingen under omrøring. 
Picture

Picture

3. Rør den varme melken sammen med eggeblandingen og hell alt tilbake i kjelen igjen. 4. Rør på middels varme til sausen tykner. Den skal ikke koke, da blir det eggerøre. Sil sausen over i en beholder og avkjøl i kjøleskap. 
Picture

6 Comments
  • Posted at 12:12, 3. October 2013

    Deilig! Og mye bedre enn kjøpt 🙂

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 12:49, 3. October 2013

    Ja, den anbefales på det varmeste. Smaker sååå deilig!

  • Posted at 12:46, 11. February 2015

    Jeg er laktoseintolerant, så jeg lurer på om det er mulig å bytte ut h-melka med lettmelk? Eller noe annet?
    Og hvis man har vaniljepulver (ikke vaniljesukker), og heller vil bruke det enn vaniljestang – hvor mye vaniljepulver skal jeg da bruke for å erstatte vaniljestanga?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 15:29, 11. February 2015

      Hei Hedda. Du kan bytte ut både melk og fløte med laktosereduserte varianter, når det gjelder vaniljepulver vet jeg ikke helt hva det er – anbefaler deg å smake deg frem 🙂

  • Anette
    Reply
    Posted at 11:16, 17. April 2016

    Jeg har ikke fløte, kun melk. Får jeg likevel til å lage denne vaniljesausen? Eller må jeg da ha i litt maizenna?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:19, 17. April 2016

      Hei Anette Det går an å lage den kun med melk – da blir den litt “vannete” på smak. Om du syntes den blir for tynn – tilsett litt maizenna – som du selv foreslår 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits