Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Picture

Vaniljesaus laget med ekte vanilje

Har du først smakt ekte, hjemmelaget vaniljesaus vil du trolig aldri mer si at den kjøpte er like god. For denne sausen er kanskje det nærmeste du kan komme smaken av himmel på jord.
Vaniljesaus 

2 dl kremfløte
3 dl helmelk
6 eggeplommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang

 

Slik gjør du:

Picture

Picture

1. Bland eggeplommene med sukker og litt av fløtemelken i en egen bolle.  Hell resten av fløtemelken i en kjele. Skrap ut vaniljefrø og ha den halve vaniljestangen i kjelen. 2. Varm melken til kokepunktet og hell over eggeblandingen under omrøring.

Picture

Picture

3. Rør den varme melken sammen med eggeblandingen og hell alt tilbake i kjelen igjen. 4. Rør på middels varme til sausen tykner. Den skal ikke koke, da blir det eggerøre. Sil sausen over i en beholder og avkjøl i kjøleskap.

Picture

5 based on 1 reviews
12 Kommentarer
  • Skrevet på12:12, 3. oktober 2013

    Deilig! Og mye bedre enn kjøpt 🙂

    • Ida Salling von Krogh
      Svar
      Skrevet på20:11, 25. februar 2022

      Hei Elin!

      Kan denne lages dagen før den skal serveres? Noe jeg evt må tenke på da?

      Hilsen Ida 🌸

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på21:04, 26. februar 2022

        Det kan du gjerne, ingen ting spesielt å tenke på, men pakk gjerne inn i plast (så kanskje du unngår snerk)

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:49, 3. oktober 2013

    Ja, den anbefales på det varmeste. Smaker sååå deilig!

  • Skrevet på12:46, 11. februar 2015

    Jeg er laktoseintolerant, så jeg lurer på om det er mulig å bytte ut h-melka med lettmelk? Eller noe annet?
    Og hvis man har vaniljepulver (ikke vaniljesukker), og heller vil bruke det enn vaniljestang – hvor mye vaniljepulver skal jeg da bruke for å erstatte vaniljestanga?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:29, 11. februar 2015

      Hei Hedda. Du kan bytte ut både melk og fløte med laktosereduserte varianter, når det gjelder vaniljepulver vet jeg ikke helt hva det er – anbefaler deg å smake deg frem 🙂

  • Anette
    Svar
    Skrevet på11:16, 17. april 2016

    Jeg har ikke fløte, kun melk. Får jeg likevel til å lage denne vaniljesausen? Eller må jeg da ha i litt maizenna?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:19, 17. april 2016

      Hei Anette Det går an å lage den kun med melk – da blir den litt «vannete» på smak. Om du syntes den blir for tynn – tilsett litt maizenna – som du selv foreslår 🙂

  • Malin Haugli
    Svar
    Skrevet på20:07, 2. september 2020

    Hei! Hvor lenge er denne holdbar i kjøleskap ca?☺️

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:30, 7. september 2020

      4-5 dager

  • Aud Grete Halsen
    Svar
    Skrevet på18:57, 10. august 2023

    Hei Elin🌸
    Først vil jeg berømme deg for rausheten din og jobben du gjør for alle oss bakeglade, tusen takk!!!
    Forbereder barnedåp og renger ett råd🙏. Har laget vaniljekremen som ble noe tynn, Hva kan jeg gjøre?🙉

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:44, 11. august 2023

      Prøv å kok den opp på nytt. La den boble skikkelig, rør kraftig hele tiden. Kjør den sammen med en stavmikser om den virker skilt.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...