Om Krem.no

Elin krem.no

Krem.no har siden 1999 vært min kremdott på nettet.

Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685
Takk for din støtte!

Sidene ble til da jeg, Elin Vatnar Nilsen, sluttet å jobbe som konditor, men ville bruke konditorutdannelsen min, selv om jeg ikke lenger jobbet med kaker, desserter, is og konfekt til daglig.

 

Høsten 2012 ble kremdottno omgjort til blogg. Og for en fantastisk respons. Etter et halvt år valgte jeg å slutte i fast jobb for å kunne bruke mer tid på det jeg liker aller best, nemlig å bake, skrive, ta bilder og å være mer sammen med mine to barn.

 

Krem.no er atter en gang en av tre finalister til å vinne tittelen årets bake- og dessertblogg. Veldig stas! 

 

I tillegg til å drive blogg tar jeg frilansoppdra for ulike oppdragsgivere.
Jeg bor på Jessheim, er gift og har to barn.

Krem.no og min historie

Historien

Jeg er yngst i en søskenflokk på fire og oppvokst i familiebedriften Jessheim Hjemmebakeri. Pappa er både baker og konditor. Han drev familiebakeriet som ble startet av min oldemor Tilla Emilie Andersen på Haugsletta. Pappa hadde sin læretid hos legendariske Rolf Bjerke på Ritz i Oslo. Rolf Bjerke laget kunstverk i sukker, sjokolade, is og marsipan og min far tok en gang bildene til en av bøkene hans. Jeg vokste opp med disse bildene og ble tidlig både imponert og inspirert! (Rolf Bjerkes kreasjoner er den dag i dag virkelig stor kunst). Da pappa pyntet bryllupskaker satt jeg ofte på en blå melkekasse ved siden av og dinglet med bena. Jobben min besto i å klippe tyll (som ble dyttet ned rundt marsipanrosene) og plassere sølvkuler på etasjekakene. Jeg syntes pappas kaker var de flotteste og mitt yrkesvalg ble tidlig klart – jeg skulle bli konditor!

 

Norgesmester
Bestemte meg for å bli flink – virkelig flink i faget. Godt hjulpet av fantastiske lærere på Sogn videregående begynte jeg å konkurrere i faget på slutten av åttitallet. 14 dager før jeg avla svenneprøve i 1991 ble jeg norgesmester i konditorkunst for juniorer.  Konkurranser og mesterskap har ført meg til en rekke land. En svært lærerik tid hvor mange vennskapsbånd ble knyttet. Etter et par år i utlandet ble familiebedriften min arbeidsplass, men brått tok det slutt. Enkelte ganger blir ikke livet helt som man har planlagt. Jeg ønsket å dele min konditorkunnskap, og det var da jeg kom på ideen om nettsiden «for deg med interesse for den søte kunst».

 

Her er en favoritt-kommentar, lagt igjen av Maja:

 

Hei! Jeg har fulgt bloggen din i litt over et halvt år! Jeg liker aller best att det er en blogg som viser ekte bakerglede. Jeg får lyst til å bake av å se på bildene og bildene av ferdige kaker/bakst ser så utrolig gode ut og oppnåelige å få til av en enkel bakemamma som meg. Jeg har deg som ‘favoritt’ på pc.n min og hver gang jeg skal bake noe, både til hverdags og fest så stikker jeg innom for inspirasjon. Det siste jeg bakte var firkløverkaka (igjen…..) Den er en favoritt her i huset. 🙂 Masse lykke til videre!

 

Takk Maja – sånne kommentarer varmer i hjertet.

 

Håper du finner noe du liker på sidene mine! Er det noe du lurer på?

Jeg vil gjerne høre fra deg.