|
Appelsinris
3 dl kremfløte Kok grøt og avkjøl så den er helt gjennomkald. Kok gjerne en halv vaniljestang med i grøten. (Bruk gjerne gårsdagens rester om du har). Pisk slapp krem og tilsett grøten. Visp videre til grøten er godt bladet inn i kremen, uten klumper. Bruk en skarp kniv og skjærskallet av appelsinene. Skjær ut appelsinfileter. La de renne av seg på et kjøkkenpapir før du deler de opp i passe store biter og blander inn i kremen med en slikkepott.Settes kjølig frem til servering. HeimkunnskapslæreAppelsiner er så godt, og i dag satt jeg med et lite overskuddslager. Fikk så lyst til å lage noe godt av dem, men hva? Så kom jeg på en dessert jeg lagde på heimkunnskapen da jeg gikk på barneskolen. Appelsinris!
Desserten sitter så godt i minnet at jeg bare måtte forsøke å lage den på nytt. Appelsinris er den sommerfriske kusina til juledesserten, riskrem. Desserten er mektig, og porsjonen holder til 4-6 personer. Jeg husker vi skrelte appelsinene på vanlig måte og klipte opp appelsinbåtene med saks. I dag valgte jeg å lage lekre appelsinfileter som jeg skar opp i passe store biter. Ettersom det blir en del saft fra appelsinene lønner det seg å la de renne av på et papir før de blandes inn i kremen. Så var det tid for å smake. Smakte det det samme som for 25 år siden? Jeg tok en stor skje for å smake, og plutselig satt jeg på skolekjøkkenet i kjeller’n på Hovin. Tankene vandret. Jeg tenkte på forklene vi hadde på oss, på skautene (haha). Tenkte på gjengen av klassekamerater (ramp?). |