Din handlekurv er nå tom!
Riskrem
Riskrem
ca. 4 porsjoner Kok grøt til 2 personer (dette blir mer enn du trenger..). Kok grøten sammen med en hel vaniljestang hvor vaniljefrøene er skrapt ut og tilsatt kjelen. La grøten avkjøles med vaniljestangen i. Kok grøten gjerne en dag i forveg.
3 dl Kremfløte Pisk kremen slapp. Tilsett sukker og grøt og pisk videre. Riskremen smaker best dersom den har en bløt konsistens – pisk derfor ikke for lenge. Bruk gjerne noen hakkede mandler (jeg har brukt brente mandler) til pynt. |
Rød saus 2 dl saft + litt vann (den sort du selv måtte like – helst hjemmelaget) Bland saft og vann slik at den blir sterkere enn om den skulle drikkes. Smak til om den trenger mer sukker. Rør potetmelet ut i et par ss kaldt vann og hell i saftblandingen under omrøring like før den koker opp. Gis så et lite oppkok under omrøring. Hell sausen i en mugge og dryss litt sukker på den så den ikke får snerk. |
Ingrid Kristiansen
Flott » vri» på den tradisjonelle riskremen . I år blir det med brente mandler også for oss. Takk for flott side 🙂
Konditor-Elin
Værsågod – bare hyggelig 🙂
Eija Louhenvirta
Takk. Jeg skal bröve dette i Finland, vi har ikke alt dette som dere 🥰