- Krem.no - https://krem.no -

Bringebærmarengs med sjokoladetrekk

Disse ble til ved en tilfeldighet! Jeg skulle lage myk sjokoladekake med bringebærmarengs og lagde marengsen først, for å teste. Kakebunnen var ikke ferdig, så hva gjør man da? Jo, fisker opp noen salte kjeks fra skuffen og lager noen små «kokosboller» med bringebærmarengs.

Var litt usikker på hva jeg skulle trekke dem med, hvit, mørk eller lys sjokolade? Valget falt på en 50/50-blanding av lys og mørk sjokolade. For å få den litt tynnere (og til å stivne i kjøleskapet) tilsatte jeg litt delfiafett.

Jeg har brukt frosne bringebær (fryseren full siden i sommer), men friske går også fint å bruke. Mos dem slik at du får 0.9 dl ren saft. Sitronsaften er tilsatt for å få frem mer smak.

Når du skal koke sukkerlaken er det viktig å ikke røre i sukkeret mens det koker. Du skal heller ikke skrape ut av kjelen. Alt for å forhindre krystallisering.

Denne porsjonene er ikke så stor, du får ca. 20 små topper.

Oppbevares kjølig.

Bringebærmarengs med sjokoladetrekk
ca. 150 g bringebær som moses og siles, sånn at du får
0.9 dl bringebærpure
10-15 g sitronsaft
200 g sukker
60 g eggehvite (ca. 2 stk)

ca. 20 salte kjeks
100 g lys sjokolade
100 g mørk sjokolade
20 g delfiafett eller smør
strøssel etter ønske (min er kjøpt på søstrene Grene)

Slik gjør du:
1. Ha sitronsaft, sukker og bringebærpure i en kjele.
2. Kok uten å røre til du når 120 grader. Har du ikke termometer, drypp en dråpe i et glass kaldt vann. Den skal stivne og la seg forme til en kule.
3. Pisk opp eggehvite til det begynner å bli skum.
4. Hell i sukkerlaken i en stråle mens du pisker. Pass på at laken ikke treffer vispene så alt blir slynget rundt og stivner på kanten. Ikke skrap ut av kjelen.
5. Pisk til massen blir fast og litt avkjølt.
6. Ha marengsen i en sprøytepose med enten en stjernetyll eller en glatt tyll. Har du ikke tyll kan du bare klippe et stort hull i posen.
7. Sett kjeks på et brett. Sprøyt på små topper. Avkjøl.
8. Smelt sjokolade og fett over vannbad eller i mikro.
9. Sett skumbollene på en rist. Ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og hell på sjokolade på hver bolle.
10. Dunk risten godt så overflødig sjokolade renner av. Dryss på ønsket strøssel. Oppbevares kjølig.

1 dl væske 200 g sukker has i kjele.
Kok til 120 grader.
Pisk opp eggehviten, hell i sukkerlaken og pisk til du har en blank, stiv masse.
Sett i en tyll i posen. Enten glatt eller stjerne.
Lag små topper. Sett kjølig så de stivner.
Smelt sjokolade og fett over vannbad eller i mikro.
…så glemte jeg å ta bilde av selve glaseringen, men ta sjokoladen i en pose, klipp et lite hull og la sjokoladen renne over hver bolle. Sett bollene kjølig så trekket får stivne. Oppbevares kjølig.