Myk sjokoladekake med bringebærmarengs

Myk sjokoladekake med bringebærmarengs

Sjokolade og bringebær er en kjent smakskombinasjon. I denne kaka har jeg tatt en favoritt-sjokoladekakebunn og lagt på en lett, mjuk og mild bringebærmarengs. Selve kaka er som en dessert i seg selv. Den trenger de friske bærene. Server gjerne noe ekstra ved siden også.

Bunnen er den samme som til daimkake, og blir aller best om den for stå et døgn i kjøleskapet.

Bringebærmarengsen er laget etter italiensk marengs-prinsippet, altså at man koker en sukkerlake til 120 grader som helles i eggehvite mens du pisker. Har du ikke et termometer kan du prøve dette: ta en dråpe og hell i et glass med vann. Kan du lage en kule av massen er den ferdig.

Sjokoladekakebunnen er en sånn type som er bløt i midten. Den blir aller best om den lages en dag i forveg og settes kjølig.

Selve kakebunnen kan godt lages flere måneder før den skal brukes, men selve marengsen på toppen bør lages dagen før eller samme dag som kaken skal spises. Marengsen kan gjerne brennes av om ønskelig.

Sjokoladekakebunn 25-26 cm (til 15 personer)
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)

1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn. 
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis. 
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 25-26 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser). 

Marengsen lages etter denne oppskriften

Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll (str. 8-12). Lag små topper. Dekorer med bringebær i midten og dryss på litt melis. Brenn gjerne av marengsen med en brenner om du ønsker.

Kle en 25-26 cm springform med bakepapir. Smelt smør og sjokolade over lav varme, enten i mikro eller over vannbad. Er du dreven og har kontroll på varmen kan du bruke en liten kjele.
Hell massen i formen
Stek på 200 grader i ca. 15 minutter. Kaken skal være bløt i midten.
Etter at bunnen har stått et døgn i kjøleskap er den lett å håndtere. Dra av papiret og legg bunnen over på fat.
Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll.
Sprøyt på små topper. Gjør plass til bringebær i midten.
Satte bærene denne veien i dag, jeg. Hvis du vil kan du jo fylle hullene med bringebærcurd
Det er ikke nødvendig å oppbevare kaken kjølig, men den bør spises innen en dag eller to.
Supersaftig bunn…
En kake som holder til rundt 15-20 mennesker. Den er mektig og kan godt fungere som dessert.



Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Drømmekaker

Mange har etterlyst porsjonskaker til 17. mai, og...

Fem is-oppskrifter -..

REKLAME. Hurra! Det er snart syttende mai, og...

Marengskake med mous..

For ei festkake dette ble! Ikke for å...

Tropisk aroma

Kaken jeg elsker å hate. På bildet ser...

Maiboller 2021

Tenk at det snart er mai! Det er...