Bringebær curd

Bringebær curd

Jeg har i mange år laget bringebærcurd som fyll i makroner. Da putter jeg en plate gelatin i fyllet. Fordi jeg har så mye bringebær i fryseren fra i sommer har jeg her laget en dobbel porsjon, for dette kan jo brukes til mye mer enn makronfyll.

Oppskriften er laget over samme lest som min sitron curd, kun med litt redusert mengde sukker.

Bringebær curd
1 dl saft av bringebær (150 g bær – friske eller frosne)
1 – 2 ss sitronsaft
1 egg
1 eggeplomme
80 g sukker
50 g smør

Slik gjør du:
1. Rør sammen tinte / friske bær i en sikt slik at du sitter igjen med 1 dl saft.
2. Visp sammen bringebærsaft egg + eggeplomme, tilsett sukker og sitronsaft i en kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt. (Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Hell på et rent glass og sett i kjøleskap etter avkjøling.

Oppbevares kjølig. Holdbarhet: 1-2 uker.

Jeg ha flere poser frosne bringebær i fryseren og gikk i dag for å lage dobbel porsjon curd
Klem bærene tomme for væske..
Rør alt sammen i en kjele. Jeg bruker en med teflonbunn.
Hell den kremete curden gjennom en sikt for å få bort alle koagulerte egg-partikler
Legg plastfilm over så det ikke dannes skorpe, eller hell rett på glass..
Verdens nydeligste! Kan brukes som fyll i makroner (tilsett 1 plate gelatin) eller på pavlova, til scones, som fyll i kaker eller rett og slett på brødskiva.
Be the first to write a review
7 Kommentarer
  • Tove lill stendal
    Svar
    Skrevet på15:12, 14. januar 2021

    Dette skal definitivt prøves!

    • Erna Bodil Andersen
      Svar
      Skrevet på18:46, 23. desember 2022

      Lagde denne i dag. Aldeles nyyydelig! ❤️

  • Karin Wold
    Svar
    Skrevet på19:50, 25. januar 2021

    Hei.
    Denne var magisk god. Takk for masse flotte tips..

  • Mona Wahlstrøm
    Svar
    Skrevet på13:16, 25. mars 2022

    Denne er den beste jeg har laget. Jeg lurer på om den kan fryses?

  • Kaja Emilie Johansen
    Svar
    Skrevet på11:18, 11. april 2022

    Hei. Ser nydelig ut. Tenkte å teste til makroner.. når i prosessen har du i gelatin?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bakt ostekake med hv..

Jada, jeg lagde en bakt ostekake med rabarbra...

Enkel smuldrepai med..

Rabarbratid! Endelig! Her skal du få en smuldrepai-oppskrift...

17. mai-terte med va..

Det er snar 17. mai og kakefest! Jeg...

Elins oreokake

Oreokake er blitt en klassiker på mange festbord,...

NY bok!

Jeg har gitt ut ny bok! Den heter...