Bringebær curd

Bringebær curd

Jeg har i mange år laget bringebærcurd som fyll i makroner. Da putter jeg en plate gelatin i fyllet. Fordi jeg har så mye bringebær i fryseren fra i sommer har jeg her laget en dobbel porsjon, for dette kan jo brukes til mye mer enn makronfyll.

Oppskriften er laget over samme lest som min sitron curd, kun med litt redusert mengde sukker.

Bringebær curd
1 dl saft av bringebær (150 g bær – friske eller frosne)
1 – 2 ss sitronsaft
1 egg
1 eggeplomme
80 g sukker
50 g smør

Slik gjør du:
1. Rør sammen tinte / friske bær i en sikt slik at du sitter igjen med 1 dl saft.
2. Visp sammen egg + eggeplomme, tilsett sukker og sitronsaft i en kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt. (Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Hell på et rent glass og sett i kjøleskap etter avkjøling.

Oppbevares kjølig. Holdbarhet: 1-2 uker.

Jeg ha flere poser frosne bringebær i fryseren og gikk i dag for å lage dobbel porsjon curd
Klem bærene tomme for væske..
Rør alt sammen i en kjele. Jeg bruker en med teflonbunn.
Hell den kremete curden gjennom en sikt for å få bort alle koagulerte egg-partikler
Legg plastfilm over så det ikke dannes skorpe, eller hell rett på glass..
Verdens nydeligste! Kan brukes som fyll i makroner (tilsett 1 plate gelatin) eller på pavlova, til scones, som fyll i kaker eller rett og slett på brødskiva.
2 Kommentarer
  • Tove lill stendal
    Svar
    Skrevet på15:12, 14. januar 2021

    Dette skal definitivt prøves!

  • Karin Wold
    Svar
    Skrevet på19:50, 25. januar 2021

    Hei.
    Denne var magisk god. Takk for masse flotte tips..

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...