Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Mjuke horn

Mjuke horn – en klassiker jeg bakte for godt.no for over ti år siden, som jeg her har bakt på nytt, bare fordi den trengte en liten ansiktsløftning på fremgangsmåte, og fordi de skal inn i den nye boka jeg jobber med nå. De er altså SÅ gode!

Den første gangen jeg lagde disse hadde jeg ikke så mye peiling på å bake gjærbakst. I den nye fremgangsmåten har jeg droppet varm væske, og gått for den «vanlige» måten jeg baker på: med kaldt vann og ved å tilsette fett og salt litt uti eltingen. Det er fordi salt og fett hemmer dannelsen av gluten. Jeg bruker en kraftig kjøkkenmaskin og passer på at deigen ligger rundt 24-26 grader, som er optimal deigtemperatur.

Jeg har også valgt å lage to, ikke tre leiver – noe som betyr at du får 16 stk horn av denne oppskriften.

Liker du at hornene skinner? Da pensler du med egg og strør på frø. Vil du ha masse frø – uten å pensle med egg – følg bildene.

Har du lyst på en grovere variant kan du erstatte 1/3 del av hvetemelet med sammalt hvete finmalt.

Mjuke horn (16 stk)
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
3 dl væske (melk eller vann)
25 g gjær
4 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)

Valmuefrø
Sesamfrø

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Jeg pleier å elte på hastighet 50-60.
2. Tilsett salt og smør/olje. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten til maks slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. Ta gjerne glutentesten ved å dra deigen mellom fingrene. Får du en hinne du nesten kan se gjennom er deigen ferdig. Er den «kort» og revner, elt litt til. Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal ideelt sett ha en temperatur på 24-26 grader.
3. Pakk bollen inn i plast/ dra en hette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Del deigen i to like store deler.
5. Kjevle ut rundinger til ca. 35 cm i diameter. Bruk en trinse (pizzaskjærer) og del i 8 deler.
6. Rull sammen hver bit og form til et horn.
7. Ha litt vann på et tørkepapir, legg det på en tallerken. Rull hornet på papiret, deretter i en skål med frø.
8. Etterhev i ca. 45 – 60 minutter. Om du vil ha blanke horn, pensle med egg og dryss på frø rett før steking.  Sett ovnen på 215 grader varmluft – 220 grader over/undervarme.
9. Stek ett brett av gangen, midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Alle ingrediensene du trenger for å lage mjuke horn.

Tilsett olje/smør og salt etter en tids elting. Det vil se kritisk ut, men kjør opp farten litt, så går deigen sammen etter hvert.

Tog en glutentest, den var ferdig eltet!

Dra et trekk over bollen, eller pakk den inn i en pose og sett på benken en times tid.

Del deigen i to.

Rull to boller, la de hvile litt før du starter å kjevle.

Kjevle i alle retninger, så du få en rund fin leiv.

Denne er ca. 35 cm i diameter.

Bruk en trinse og del opp, først i fire…

… så i åtte. Pensle med vann, sånn at deigen heftes sammen ved sammenrulling.

Rull hvert deigstykke fra det bredeste til det tynneste.

Rull deigemnet på et fuktig tørkepapir…

Deretter over i et «frøbad»

Dersom du heller vil ha blanke horn – dropp dette og pensle hvert horn med egg. Dryss på frø etter ønske.

Her ser du hornene som er penslet med egg til høyre og de som er rullet i frø til venstre. Smaker uansett knallgodt! Kan fryses.

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mjuke horn

Mjuke horn - en klassiker jeg bakte for...

Kardemomme-skolebrø..

Det er den tiden på året da man...

Pariserloff

Reklame for Wilfa Probaker. Sommeren nærmer seg og...

Lemon bars (sitronru..

Lemon bars (eller sitronruter på norsk)- en godsak...

Red velvet i stor la..

Jeg har laget en stooor, FANTASTISK god red...