Liten porsjon franske makroner

Liten porsjon franske makroner

 

Som dere vet har jeg en hang til latmannslivet, så når jeg snublet over en oppskrift på makroner som kanskje er ENDA enklere enn når de lages på denne måten, ja da slår jeg til. Inspirasjonskilden heter @qnbeenmacarons og jeg fant henne på Instagram. Jeg har laget disse noen ganger på instagram allerede (du finner film i stories under høydepunkter) og nå var det på tide å få oppskriften over på bloggen også!

Det som er annerledes med denne oppskriften er at man blander sukker og eggehvite sammen før man starter å piske. Dette kan du bare gjøre dersom du har FINKORNET sukker. Finkornet sukker finner du på butikker med større utvalg.

Jeg har laget disse med farge også, men fordi jeg ikke har konsentrerte farger har jeg droppet det her. Når man må tilsette en hel tube med farge går det utover konsistensen på det ferdige resultatet. I stede har jeg funnet ut at mye av kakepynten jeg har i skapet kan brukes til å pynte toppene. Det er fordi man steker på lav temperatur – noe som gjør at pynten ikke smelter.

For å sprøyte ut trenger du sprøytepose og en rund tyll (sprøytetut). Jeg har kjøpt sprøyteposene på Nor Engros (der kan vanlige folk også handle) mens tyllene mine er over tjue år gamle. Du får kjøpt det i butikker der de selger bakeutstyr.

Disse ble fylt med lemon curd. Mens lemon curden er varm tilsetter jeg 1.5 plate med gelatin (bløtlagt). Da får den en passe fast konsistens og vil ikke flyte utover.

Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25  ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker
70 g melis
80 g mandelmel

Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite.
2. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge (jeg droppet det).
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek (gjerne flere brett) på varmluft 140 grader i 15-20 min.

Bland eggehvite og finkornet sukker i en bolle. I en annen bolle, bland mandelmel og melis. Pisk eggehvite og sukker til blank, mjuk marengs.

Her ser du konsistensen røra skal ha…

Bland inn mandlemel og melis. Bruk litt kraft og rør hardt noen ganger. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut små kaker.

Stek på 140 grader i 15-20 min.

Fyll med for eksempel lemon curd.

Putt makronene i en tett boks og oppbevar i kjøleskap (opp til en uke). Eller pakk tett og legg i fryseren. Holdbarhet: 3-4 måneder.

14 Comments
 • Kari Kjøniksen
  Reply
  Posted at 12:48, 14. March 2019

  Wow, må ut og kjøpe finkornet sukker!!

 • Regina hansen
  Reply
  Posted at 08:32, 15. March 2019

  Du kan lage finkornet sukker selv., det er bare å kjøre vanlig sukker i blender eller kaffekvern;)

 • hildegunn
  Reply
  Posted at 14:22, 16. August 2019

  Trur du det funke rå bytte ut litt av mandelmelke med pistasjemel? Til et annet spørsmål. I Danmark får en kjøpt heit grønne pistasjenøtter uten det ytre skalet, men her i landet selger de bare med det ytre skallet. Har lest at en kan fjerne det ytre skallet ved å la pistasjenøttene ligge i kokene vann i 3 min, så kan en fjerne det ytre skallet og deretter tørke de i ovnen. Vil pistasjenøttene holde seg om jeg fjerner det ytre skalet selv, tørker de i ovnen og oppbevarer de i fryseren fram til jeg skal bruke de?
  Et annet spørsmål igjen, veit at marsipan og moussekremer og kremer med gelatin ikke er så gode venner om de kommer i kontakt med hver andre. Om jeg pynter ei bokstavkake der kremen er laga av fløyte som er kokt opp som er blanda med sjokolade og gelatin. vil marsipanrosene hode seg like fin om eg pynter kaka dagen før servering? eller bør eg vente med rosene?

  • Elisabeth
   Reply
   Posted at 07:59, 22. August 2019

   Hei Hildegunn!
   Jeg har brukt usalta pistasjnøtter, kvernet disse helt fint og brukt til makroner, blir veldig gode. Trenger ikke bruke mandelmel. Vet at det også kan brukes solsikkekjerner, men har ikke forsøkt dette.

 • Mariell Olsen
  Reply
  Posted at 10:31, 21. August 2019

  Temperatur og steketid (ca) for de som ikke har varmluftsovn?

  • Ida hågensen
   Reply
   Posted at 09:36, 6. July 2020

   Brukte du bare pistasjenøtter og ingen mandelmel?

 • Marie
  Reply
  Posted at 12:53, 22. August 2019

  Jeg lagde makroner for aller første gang etter å ha blitt inspirert av din insta-story, og det ble suksess! Veldig gøy og veldig godt 🙂 Ovner er som du sier ulike så 13 min hadde nok holdt i min ovn. Ellers likte jeg godt at du på instagram viste konistensen også på røra etter mandelmel og melis var tilsatt. Det hadde vært supert med noen bilder av det her ved oppskriften 😉

 • Mia
  Reply
  Posted at 17:46, 28. August 2019

  Nå fikk jeg veldig lyst til å lage makroner!🤩
  Men blir det veldig marsipansmak av denne oppskriften? De fleste makroner jeg har smakt er helt fantastiske. Men de med mye mandel/marsipan smak klarer jeg ikke:(

 • Jenny
  Reply
  Posted at 10:10, 5. April 2020

  Kan en lage mandelmel av å kverne mandler selv i foodprocessor e.l?

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Grovbrød med helkor..

Dette brødet kunne jeg egentlig bare kalt grov...

Snickersmakroner

Liker du Dumle? Liker du Snickers? Ok, disse...

Sitroncrèmekake med..

Liker du ostekake med gele? Ok, her har...

Havreboller

For et par uker siden fikk jeg et...

Vågå-rundstykker m..

Ferieturen jeg og søstra mi var på forrige...