Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Liten porsjon franske makroner

Liten porsjon franske makroner

 

Som dere vet har jeg en hang til latmannslivet, så når jeg snublet over en oppskrift på makroner som kanskje er ENDA enklere enn når de lages på denne måten, ja da slår jeg til. Inspirasjonskilden heter @qnbeenmacarons og jeg fant henne på Instagram. Jeg har laget disse noen ganger på instagram allerede (du finner film i stories under høydepunkter) og nå var det på tide å få oppskriften over på bloggen også!

Det som er annerledes med denne oppskriften er at man blander sukker og eggehvite sammen før man starter å piske. Dette kan du bare gjøre dersom du har FINKORNET sukker. Finkornet sukker finner du på butikker med større utvalg.

Jeg har laget disse med farge også, men fordi jeg ikke har konsentrerte farger har jeg droppet det her. Når man må tilsette en hel tube med farge går det utover konsistensen på det ferdige resultatet. I stede har jeg funnet ut at mye av kakepynten jeg har i skapet kan brukes til å pynte toppene. Det er fordi man steker på lav temperatur – noe som gjør at pynten ikke smelter.

For å sprøyte ut trenger du sprøytepose og en rund tyll (sprøytetut). Jeg har kjøpt sprøyteposene på Nor Engros (der kan vanlige folk også handle) mens tyllene mine er over tjue år gamle. Du får kjøpt det i butikker der de selger bakeutstyr.

Disse ble fylt med lemon curd. Mens lemon curden er varm tilsetter jeg 1.5 plate med gelatin (bløtlagt). Da får den en passe fast konsistens og vil ikke flyte utover.

Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25  ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker
70 g melis
80 g mandelmel

Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. La blandingen stå på benken i ca. 10 minutter, til sukkeret er oppløst.
2. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge (jeg droppet det).
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek på varmluft 140 grader i 15-20 min. Du kan steke flere brett samtidig, men min erfaring er at makronene da sprekker lettere.

Bland eggehvite og finkornet sukker i en bolle. I en annen bolle, bland mandelmel og melis. Pisk eggehvite og sukker til blank, mjuk marengs.

Her ser du konsistensen røra skal ha…

Bland inn mandlemel og melis. Bruk litt kraft og rør hardt noen ganger. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut små kaker.

Stek på 140 grader i 15-20 min.

Fyll med for eksempel lemon curd.

Putt makronene i en tett boks og oppbevar i kjøleskap (opp til en uke). Eller pakk tett og legg i fryseren. Holdbarhet: 3-4 måneder.

Be the first to write a review
23 Kommentarer
  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på12:48, 14. mars 2019

    Wow, må ut og kjøpe finkornet sukker!!

  • Regina hansen
    Svar
    Skrevet på08:32, 15. mars 2019

    Du kan lage finkornet sukker selv., det er bare å kjøre vanlig sukker i blender eller kaffekvern;)

  • hildegunn
    Svar
    Skrevet på14:22, 16. august 2019

    Trur du det funke rå bytte ut litt av mandelmelke med pistasjemel? Til et annet spørsmål. I Danmark får en kjøpt heit grønne pistasjenøtter uten det ytre skalet, men her i landet selger de bare med det ytre skallet. Har lest at en kan fjerne det ytre skallet ved å la pistasjenøttene ligge i kokene vann i 3 min, så kan en fjerne det ytre skallet og deretter tørke de i ovnen. Vil pistasjenøttene holde seg om jeg fjerner det ytre skalet selv, tørker de i ovnen og oppbevarer de i fryseren fram til jeg skal bruke de?
    Et annet spørsmål igjen, veit at marsipan og moussekremer og kremer med gelatin ikke er så gode venner om de kommer i kontakt med hver andre. Om jeg pynter ei bokstavkake der kremen er laga av fløyte som er kokt opp som er blanda med sjokolade og gelatin. vil marsipanrosene hode seg like fin om eg pynter kaka dagen før servering? eller bør eg vente med rosene?

    • Elisabeth
      Svar
      Skrevet på07:59, 22. august 2019

      Hei Hildegunn!
      Jeg har brukt usalta pistasjnøtter, kvernet disse helt fint og brukt til makroner, blir veldig gode. Trenger ikke bruke mandelmel. Vet at det også kan brukes solsikkekjerner, men har ikke forsøkt dette.

  • Mariell Olsen
    Svar
    Skrevet på10:31, 21. august 2019

    Temperatur og steketid (ca) for de som ikke har varmluftsovn?

    • Ida hågensen
      Svar
      Skrevet på09:36, 6. juli 2020

      Brukte du bare pistasjenøtter og ingen mandelmel?

  • Marie
    Svar
    Skrevet på12:53, 22. august 2019

    Jeg lagde makroner for aller første gang etter å ha blitt inspirert av din insta-story, og det ble suksess! Veldig gøy og veldig godt 🙂 Ovner er som du sier ulike så 13 min hadde nok holdt i min ovn. Ellers likte jeg godt at du på instagram viste konistensen også på røra etter mandelmel og melis var tilsatt. Det hadde vært supert med noen bilder av det her ved oppskriften 😉

  • Mia
    Svar
    Skrevet på17:46, 28. august 2019

    Nå fikk jeg veldig lyst til å lage makroner!🤩
    Men blir det veldig marsipansmak av denne oppskriften? De fleste makroner jeg har smakt er helt fantastiske. Men de med mye mandel/marsipan smak klarer jeg ikke:(

  • Jenny
    Svar
    Skrevet på10:10, 5. april 2020

    Kan en lage mandelmel av å kverne mandler selv i foodprocessor e.l?

  • Birgitte sundås
    Svar
    Skrevet på11:24, 1. oktober 2020

    Hei. Dattera i huset er den beste i huset på å lage macroner 😊 Men i går fløt de litt ut på siden…nå lurer vi på hva hun gjorde galt?

    • Skrevet på17:13, 29. juni 2021

      Hei, Birgitte.
      Jeg opplevde noe liknende da jeg lagde makroner for første gang. Jeg hadde ikke pisket marengsen fast nok, rett og slett. Man skal ha helt stive topper, så du kan holde bollen opp ned uten at noe faller ut.
      Og så åpnet jeg ovnen før tida, det hjalp ikke, akkurat. Jeg leser flere steder at man godt kan la de stå og tørke i 30-60 min før du tar de i ovnen for å få det skikkelig «tørt». Håper dattera di kan bruke dette til noe. 🙂

  • Hildegunn
    Svar
    Skrevet på07:23, 10. mai 2021

    Nokon grunn til at du lar eggekvitene og sukkerblandingen stå på benken i 10 min før man pisker den?

  • Linda
    Svar
    Skrevet på10:05, 30. september 2021

    Denne oppskrifta skal eg teste 🙂 Har prøvd å lage makronar nokre gongar, av og til blir dei heilt perfekte, andre gongar vil dei ikkje flyte utover og det blir ein «dært» på toppen, sjølv om eg føler at eg har fylgt same prosessen alle gongane..

    Brukar du å sikte mandelmjølet & melisen? Og gjerne fleire gongar, eller?

  • Siv Andersen
    Svar
    Skrevet på14:22, 30. mars 2022

    Hei !
    Her har vi prøvd å lage makroner i dag, ble ikke veldig bra. De ble veldig kornete på overflaten, brukte riktig sukker. Det sto 2 eggehviter, og antall gram. Vi måtte ha 4,5 eggehviter for å få riktig vekt. De hevet seg ikke under steking… Smaken var slik den skal være.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...