Daimsnitter

Daimsnitter

Disse daimsnittene burde komme med en advarsel: Vanskelig å stoppe og spise! De ble nemlig så utrooolig gode!

Jeg har laget noe lignende før, både med sjokolade og uten, men denne oppskriften er litt mer som en mørdeig enn de variantene jeg har laget tidligere. Har du ikke håndmikser? Da kan du kna sammen alle ingrediensene med hendene dine. Det går bra!

Oppskriften gir tre stenger som stekes på en plate (ca. 35 biter med kake). Det er fritt frem for å doble oppskriften. De enkleste er å dele opp i stengene i snitter før de er helt avkjølt.

Oppdatert! Flere sier disse blir myke. Så jeg lagde dem på nytt, og opplevde det samme! De første jeg lagde (som du ser på bildet) er sprø i kantene, men litt myke på midten. Andre gang jeg bakte ble de myke – ikke antydning til sprø. Jeg pisket ikke sukker og smør særlig mye sammen. Mitt råd: Pisk smør og sukker sånn at det får lys farge. Det er om å gjøre å f å sukkeret til å løse seg opp. Bruk gjerne finkornet sukker. Jeg putta brettet med de myke snittene inn i ovnen igjen, skrudde opp temperaturen på 200 grader varmluft og lot de stå i 3-4 minutter, til de fikk litt farge. Da ble sånn de skal være: som en småseig mørdeigskake med sprø kanter 🙂

Daimsnitter (3 stenger – ca. 35 biter med kake)
100 g mykt smør eller margarin
85 g sukker
165 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss sirup (bruk det du har, jeg tok lys)
2 ss kaldt vann
ca. 60 g hakket daim (1 dobbel daim eller ca. 8-9 små biter)

Slik gjør du:
1. Bruk en håndmikser og pisk smør/margarin, sirup og sukker så det får en lys farge.
(Har du ikke håndmikser – bare kna alle ingrediensene sammen til en deig).
2. Tilsett hakket daim, mel, bakepulver, vaniljesukker. Ha i 2 ss vann. Kna sammen til en deig, bruk gjerne hendene.
3. Pakk deigen og legg den i kjøleskapet en halvtimes tid.
4. Del deigen i 3 like store biter (ca. 150 g) og rull til pølser. Plasser pølsene på et bakebrett med bakepapir.
5. Klem pølsene godt ned før du setter plata i ovnen.
6. Stekes midt i ovnen på 175 grader over/undervarme. Stekes i ca. 10-15 minutter. Er de fortsatt ikke sprø? Skru opp temperaturen til 200 grader og stek i noen minutter til (til de får farge).
7. Del opp stengene mens de enda er litt varme. Skjær på skrå, sånn at du får fine snitter.
8. Oppbevares i en kakeboks eller i en tett pose. Er holdbare i 2-3 måneder.

Alle ingrediensene du trenger: hakket daim, det tørre i en bolle og smør/margarin, sukker og sirup.
Pisk smør/margarin og sukker/sirup til det har en lys farge. Tilsett det tørre.
For at det skal gå sammen til en deig: tilsett 1-2 ss vann.
Etter at deigen har hvilt i kjølskapet en halvtime, del i tre og lag pølser av det.
Klem pølsene flate. Stek midt i ovnen på ca. 175 grader i ti minutter.
Del i snitter mens de enda er litt varme.
Helt utrolig digggg!