Junisnipper (*kolakakor)

Junisnipper (*kolakakor)

Det er ferietid og jeg mangler noe å bite i til kaffen. Kolakakor er noe svenskene kan, derfor har jeg tatt en oppskrift fra dem og laget det om til junisnipper. Kjært barn har mange navn. De fleste ville nok sagt at dette er brune pinner. Samma for meg – jeg ville bare ha noe godt til kaffekoppen.

Disse har jeg laget med kakao tidligere. Du kan også hakke daim å ha i deigen. Eller strø på hakkete mandler og perlesukker. Kakene oppbevares best i en boks i romtemperatur. Om du lager dem med smør vil de lett harskne i varmen om de blir liggende i boksen for lenge, men så gode disse er tror jeg ikke det blir noe problem.

Junisnipper (eller Kolakakor om du vil) ca. 35 stk
100 g smør eller margarin
70 g brunt sukker – ta det du har, jeg brukte farinsukker
30 g sukker
2 ss lys sirup
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
140 g hvetemel

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle (smøret må være mykt) , kjør sammen med en grind til det blir en deig. Har du ikke bakemaskin kan du smuldre sammen alle ingredisense med fingrene. 
2. Rull ut tre pølser på en bakeplate kledd med bakepapir. 
3. Klem pølsene litt flate.
4. Stek i 15 minuter på 200 grader.
5. Skjær opp stengene på skrå (se bildet) mens de er litt lunkne. 
6. Avkjøles og oppbevares i tett boks. 

Bland deigen sammen i en bakemaskin eller bare bruk fingrene.
Del deigen i tre.
Rull pølser og legg på plate. Klem litt ned. Stekes på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Deles i snipper mens de er lunkne
Oppbevares i en tett boks i romtemperatur. Bruker du smør i oppskriften kan de harskne om de blir liggende en stund. Det tviler jeg på.
Mange vil si at dette er brune pinner, og gjerne for meg. Kjært barn har mange navn. Dette er en svensk oppskrift, og navnet er kolalakor.

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Randi Torp
    Svar
    Skrevet på19:22, 5. oktober 2021

    SÅ gode ut disse brune pinnene. Skal prøve disse ja.

  • Inger Johanne Sundby
    Svar
    Skrevet på11:17, 26. november 2022

    Hvorfor brukes både brunt og hvitt sukker? Blir det andre bakeegenskaper med bare brunt?

  • Anne - Grethe Hansen
    Svar
    Skrevet på12:06, 8. desember 2022

    En dobbel Daim til denne oppskriften mon tro,eller holder det med den ene ?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...