Enkel sjokoladekake i langpanne

Enkel sjokoladekake i langpanne

 

Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.

For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.

Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.

Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:

…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.

Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..

Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

 

 

Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også!

Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.

Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.

Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid!

11 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på09:41, 8. mai 2019

    Jeg erstattet melk med kulturmelk; ble enda saftigere! Takk for nydelig og lettvint kake!

  • Ellis
    Svar
    Skrevet på15:21, 8. mai 2019

    Er det ikke merkelig at man innimellom selv som voksen får intenst lyst på en langpannesjokoladekake med glasur og strøssel?? Denne skal jeg lage i helgen og spise alene! (Kanskje samboern får en liten smak) 😉

  • Berit B. Lie
    Svar
    Skrevet på22:15, 9. mai 2019

    Knakande god sjokoladekake!!

  • eva hovde
    Svar
    Skrevet på12:49, 8. juni 2019

    Nyyydelig oppskrift, super enkel og veldig god 🙂 Jeg bytta ut litt av melka med naturell yoghurt, funka fint det😊👍

  • Patrick
    Svar
    Skrevet på17:37, 9. juni 2019

    Er 1/2 L 12 dl melk?

  • Lilli
    Svar
    Skrevet på15:56, 3. august 2019

    Enkel, saftig og god sjokoladekake. Holder seg saftig i flere dager. 🤩👌

  • Lill Iren
    Svar
    Skrevet på19:45, 13. august 2019

    Knallgod, enkel og saftig sjokoladekake som holder seg saft i flere dager..😋🙌😊

  • Ragnhild Pedersen
    Svar
    Skrevet på09:03, 17. august 2019

    Hva menes med et hakk ned i ovnen. Betyr det ovenifra ? Steker aldri kaker så høyt oppe i ovnen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits