
Enkel sjokoladekake i langpanne
Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.
For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.
Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.
Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:

Flere populære langpannekaker: ei lav konfektaktig langpannekake. Den er ikke høy, men tynn.

…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.

Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..
Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)
Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.
Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også!


Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.


Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.

Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid!
Pål S. Høner
Tusen takk!
Lette etter ei langpannekake som ikke starta med eggedosis, siden jeg bare har ballongvisp 😅
Habiba
Veldig lettvindig , den falt veldig i smak både hos voksne og barn. Min bror syntes ikke noe om sjokoladekaker,men han spiste 4 biter. Tusen takk for oppskriften 😍😍beste
Kjersti Økland
Denne skal jeg prøve den ser kjempegod ut så tusen takk for at du deler oppskriften
Inger-Johanne
Denne har blitt en favoritt hos oss.
Selma
Stemmer det at det skal være 5 ss kaffe i glasuren? Når jeg lagde glasuren ble den veldig mørk og rennende i konsistensen, ikke slik tykk og lys i fargen som din ble, selv om jeg fulgte oppskriften helt. Tenker om det hadde blitt bedre med 5 ts i stedet for? Smaken var upåklagelig da!☺️
Elin Krem.no
5 ss ja, men det kan selvfølgelig justeres. Glasuren blir annerledes når smøret stivner.
Gunni
Blir denne bedre dag for dag eller bør den være nybakt?
Elin Krem.no
Den blir ikke like god dagen etter.
Noor
Dette prøvede jeg til sønnen bursdag, kjempe saftig og god. Anbefales på det sterkeste. Bruk smør og litt tilsatt appelsin skall.