Enkel sjokoladekake i langpanne

Enkel sjokoladekake i langpanne

Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.

For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.

Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.

Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:

…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.

Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..

Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter på over/undervarme eller ca. 15 min på varmluft – et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også!

Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.

Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.

Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid!

5 based on 2 reviews
59 Kommentarer
  • Pål S. Høner
    Svar
    Skrevet på14:42, 4. mai 2021

    Tusen takk!
    Lette etter ei langpannekake som ikke starta med eggedosis, siden jeg bare har ballongvisp 😅

  • Habiba
    Svar
    Skrevet på23:20, 27. juli 2021

    Veldig lettvindig , den falt veldig i smak både hos voksne og barn. Min bror syntes ikke noe om sjokoladekaker,men han spiste 4 biter. Tusen takk for oppskriften 😍😍beste

  • Kjersti Økland
    Svar
    Skrevet på22:42, 12. februar 2022

    Denne skal jeg prøve den ser kjempegod ut så tusen takk for at du deler oppskriften

  • Inger-Johanne
    Svar
    Skrevet på19:53, 23. februar 2022

    Denne har blitt en favoritt hos oss.

  • Selma
    Svar
    Skrevet på19:24, 20. mars 2022

    Stemmer det at det skal være 5 ss kaffe i glasuren? Når jeg lagde glasuren ble den veldig mørk og rennende i konsistensen, ikke slik tykk og lys i fargen som din ble, selv om jeg fulgte oppskriften helt. Tenker om det hadde blitt bedre med 5 ts i stedet for? Smaken var upåklagelig da!☺️

  • Gunni
    Svar
    Skrevet på10:22, 3. mai 2022

    Blir denne bedre dag for dag eller bør den være nybakt?

  • Skrevet på16:14, 12. juni 2022

    Dette prøvede jeg til sønnen bursdag, kjempe saftig og god. Anbefales på det sterkeste. Bruk smør og litt tilsatt appelsin skall.

  • Lisa
    Svar
    Skrevet på00:07, 11. juli 2022

    Denne høstet godord fra alle i selskapet, og det ble også spist mye mer enn forventet. Takk for oppskriften:)

      • Grete
        Svar
        Skrevet på20:30, 6. november 2022

        Skal det ikke være noe hevingsmiddel i den?

  • Skrevet på22:22, 13. november 2022

    Sykt god kake !
    Jeg har begynt å spise før jeg fikk laget glasur 😀
    Det anbefales 😉 Alle digga den kaka 😉 Det er fin beskrevet hvordan skal lages.
    Tusen takk 🙂

  • Guro Krogstad
    Svar
    Skrevet på19:08, 8. februar 2023

    Kan jeg bruke miksmaster til å røre sammen det våte med der tørre?

  • Malin Tangen
    Svar
    Skrevet på22:23, 11. mai 2023

    Hei.
    Jeg ønsker å halvere denne, men lurte da på hvilke størrelse du da ville anbefalt, f.eks. i diameter (springform)?
    Har en bakeform som er ca 25 x 20, men det er jo litt større enn halvparten.
    Som enslig får jeg sjelden besøk av mange på én gang og jeg har dessverre ikke god plass i fryseren.
    Takk for svar!

  • Skrevet på14:03, 6. juni 2023

    Hei!
    Dette skrives i 2023. Nå er det diskusjoner om barn skal få i seg koffein, det er ikke bra for barn. Derfor ville jeg droppet kaffen i glasuren., siden denne kaken er beregnet på barn. Smaksett heller med ca. 3 spiseskjeer appelsinjuice. Ha en søt dag!
    Hilsen Kirsti

    • Tove Nilsen
      Svar
      Skrevet på22:00, 20. juni 2023

      Her har jeg brukt koffeinfri kaffe. Elsker kaffesmaken i glasur.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...