Enkel sjokoladekake i langpanne

Enkel sjokoladekake i langpanne

Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.

For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.

Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.

Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:

…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.

Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..

Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter på over/undervarme eller ca. 15 min på varmluft – et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også!

Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.

Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.

Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid!

5 based on 3 reviews
61 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på09:41, 8. mai 2019

    Jeg erstattet melk med kulturmelk; ble enda saftigere! Takk for nydelig og lettvint kake!

  • Ellis
    Svar
    Skrevet på15:21, 8. mai 2019

    Er det ikke merkelig at man innimellom selv som voksen får intenst lyst på en langpannesjokoladekake med glasur og strøssel?? Denne skal jeg lage i helgen og spise alene! (Kanskje samboern får en liten smak) 😉

  • Berit B. Lie
    Svar
    Skrevet på22:15, 9. mai 2019

    Knakande god sjokoladekake!!

  • eva hovde
    Svar
    Skrevet på12:49, 8. juni 2019

    Nyyydelig oppskrift, super enkel og veldig god 🙂 Jeg bytta ut litt av melka med naturell yoghurt, funka fint det😊👍

    • Linnea Fjæreide Møen
      Svar
      Skrevet på16:04, 22. mars 2020

      Kjempe god kake og oppskrifta var helt nydelig 🙂
      Men går det å ta surmelk istedenfor vanlig melk?

      • Hedda Daling
        Svar
        Skrevet på09:14, 24. oktober 2021

        Går det ann å halvere oppskriften å lage den i en rund form??

  • Patrick
    Svar
    Skrevet på17:37, 9. juni 2019

    Er 1/2 L 12 dl melk?

  • Lilli
    Svar
    Skrevet på15:56, 3. august 2019

    Enkel, saftig og god sjokoladekake. Holder seg saftig i flere dager. 🤩👌

  • Lill Iren
    Svar
    Skrevet på19:45, 13. august 2019

    Knallgod, enkel og saftig sjokoladekake som holder seg saft i flere dager..😋🙌😊

  • Ragnhild Pedersen
    Svar
    Skrevet på09:03, 17. august 2019

    Hva menes med et hakk ned i ovnen. Betyr det ovenifra ? Steker aldri kaker så høyt oppe i ovnen.

  • Julie
    Svar
    Skrevet på11:10, 22. september 2019

    Veldig god kake, men glasuren min ble bare veldig rennende og smakte mye kaffe og lite sjokolade. Måtte putte oppi veldig mye mer melis. Hva har jeg gjort feil her?

  • Cec N
    Svar
    Skrevet på16:44, 20. oktober 2019

    Wow, ble overrasket at den faktisk var superrask å lage som du sier. Og kjempe enkel var den også! Siden jeg ikke tåler melk så bra så brukte jeg havremelk (Berit Nordstrand sin, den er det mye mer smak i. Også brukte jeg smør Eldorado smøremyk med rapsolje smør, gir litt mer «melke» smak siden jeg ikke kunne bruke melk. Tips til de som ikke tåler melk. 🙂 Tusen takk for oppskrift!! Lagde den til et skolearrangement, og den ble spist opp ganske fort!

  • Tina Olavesen
    Svar
    Skrevet på11:00, 22. oktober 2019

    Har en melkeallergiker i hus. Bytta ut tine melk med havredrikk fra gryr, kaka ble fantastisk god😊😊

  • Sola Marianne Christoffersen
    Svar
    Skrevet på11:42, 6. desember 2019

    Hvis man ikke har olje kan man vel erstatte det med flytende smør?

  • Heidi Anda
    Svar
    Skrevet på16:21, 6. februar 2020

    Dette er en populær kake i familien😊 Men ville prøve å lage en sjokoladekrem min mormor pleide å lage, men jeg får den ikke til, lurer på om du har tips?
    Kremen er 2 kopper sukker, 150g smør, 50g dronningsjokolade og 1 kopp fløte som skal varmes opp i kjele. Men vet ikke om den skal varmes opp sakte opp til kokepunkt eller om den skal småkoke en stund.
    De siste årene har vi ikke fått den til, den blir crunchy av sukkeret når den kjølner. Hva gjør jeg galt?
    Hadde satt så uendeleg stor pris på tips!

    • Skrevet på23:39, 31. mai 2020

      Hei,

      Er det mulig å erstatte/ta vekk eggene, pga allergi?

        • Lotta B B
          Svar
          Skrevet på18:58, 3. oktober 2020

          Jo! Vi skulle lage denne kaken idag og var tom for egg, men så tok en ca 1dl creme fraice og den fungerte knallbra 🙂

          Og jeg lager alltid dobbelt med denne glasur oppskriften, og heller den over kaken hvor jeg har stikket små hull i, så renner det også litt inni i kaka – garantert saftig!

  • Marie Pedersen
    Svar
    Skrevet på21:00, 22. februar 2020

    Hei.
    Er det best å ha på glasuren når kaken er ferdi avkjølt, eller kan jeg lagre den over natten, for så å legge den på? Evnt skal den lagres i kjøleskapet eller romtemp?

    PS. Elsker oppskriftene dine.

  • Najmo
    Svar
    Skrevet på18:31, 1. april 2020

    Må man ha kaffe oppi glasuren jeg har ikke kaffe er det galt vis jeg ikke putter kaffe i glasuren.

  • Lill
    Svar
    Skrevet på16:28, 15. mai 2020

    Stemmer det at deigen skal være veldig seig

  • Kristina
    Svar
    Skrevet på18:22, 18. juli 2020

    Hvilken kakao bruker du?

  • Eva Holm
    Svar
    Skrevet på11:59, 23. august 2020

    Hei! Egg, melk,og olje, piskes dette sammen før,det blandes i det tørre?

  • Sara
    Svar
    Skrevet på10:36, 23. oktober 2020

    Heiq
    Hva slags kaffe bruker du til glasur?

  • Mai
    Svar
    Skrevet på14:33, 23. oktober 2020

    Endelig funnet en god og lettvint sjokoladekake uten masse smør👍 Takk for gode og lett forståelige oppskrifter🤗

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...