- Krem.no - https://krem.no -

DBS i langpanne

Den beste sjokoladekaka, også kalt DBS har i løpet av kort tid blitt den mest populære sjokoladekaka på krem.no. Av den grunn fant jeg ut at jeg skulle lage langpanneversjonen også. Her får du to oppskrifter etter størrelser på langpannene – en vanlig 30 x 40 langpanne, og en som passet til den aller største langpanna som følger med ovnen ca. 40 x 47 cm.

Selve kaka er super-duper-god, så om du ikke liker kremen jeg har på toppen her – bare smør på den kremen du liker best. Smaker godt til det meste.

Jeg har laget en litt større porsjon sjokoladekrem til den største kaka, likevel fikk jeg akkurat ikke nok, haha. Hvis du velger å sprøyte den på som jeg har gjort her – ikke bruk for stor tyll (sprøytetut). Selv liker jeg kanskje best at det ikke er et for tykt lag med glasur, men det er helt opp til deg hvor mye krem du vil ha på.

Oppbevares i romtemperatur.
Kaken kan fryses og er holdbar i tre måneder i frossen tilstand dersom du pakker den godt inn i plast.

DBS i vanlig langpanne (30 x 40 cm)
10 egg
400 g sukker
100 g mørk sjokolade
270 g smør/margarin
1/2 dl flytende kaffe
300 g hvetemel
30 g kakao
3 ts bakepulver

Sjokoladekrem
100 g mykt smør
120 g melis
200 g kremost, nøytral (eksempel Philadelphia)
200 g sjokolade (1 plate lys, 1 plate mørk – eller velg selv)
3 ss flytende kaffe
2 ts vaniljesukker

_____________________

DBS i stor langpanne (47 x 40 cm)
15 egg
600 g sukker
150 g mørk sjokolade
400 g smør/margarin
3/4 dl flytende kaffe
450 g hvetemel
45 g kakao
4.5 ts bakepulver

Sjokoladekrem
150 g mykt smør
180 g melis
300 g kremost, nøytral (eksempel Philadelphia)
300 g sjokolade (1.5 plate lys, 1.5 plate mørk – eller velg selv)
4 ss flytende kaffe
3 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk så lenge at det blir en tykk konsistens. 
2. Mens eggedosisen pisker, vei opp smør/margarin og hakket sjokolade. Hell på kaffe. Smelt i mikroovn eller over vannbad. 
3. Hell blandingen i eggedosisen og rør sammen (bland sammen men ikke rør for mye/ for lenge)-
4. Ta ut visp og sikt inn mel, kakao og bakepulver. Sikt inn litt etter litt. Vend inn med en slikkepott, eller kjør på sakte fart med mikseren.
5. Hell kakerøra i en langpanne.
6. Stek på 190 grader, varmluft, midt i ovnen, ca. 20 minutter. Eller 200 grader over/undervarme. Steketid ca. 25-30 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke når bunnen er ferdig. Henger det deig på? Stek videre.
7. KREM: Pisk sammen mykt smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser. Pisk til du får en lys farge. Tilsett kremosten. Pisk til det er godt blandet. Smelt sjokolade og kaffe sammen i mikroovn eller over vannbad. Ikke rør for mye, bare la det smelte og hell alt i smør/kremostblandingen. Pisk til du har en glatt, glinsende krem. PS. Husk å skrape ned fra kanter og fra bunnen.

Jeg brukte en stjernetyll som ikke hadde stå stor åpning (det har dessverre ikke nummer eller navn) og sprøytet to forskjellige mønstre (tipper Wilton 1M kan funke). Det går helt fint å bare stryke ut kremen på toppen av kaken også, selvfølgelig.

Vei opp alle ingrediensene før du starter. Husk å romtemperere smøret til glasuren.
Smelt smør og sjokolade og tilsett i eggedosisen.
Sikt inn det tørre. Bland forsiktig inn.
Hell i langpanne (denne er 30 x 40 cm)
Etter steking..
Største langpanna…
…etter steking.
Testet ut litt forskjellig dekor..
Den største kaka, fikk akkurat ikke nok krem, men hadde jeg sprøytet litt annerledes hadde det holdt fint..
Del i passe store biter og spis!