…også kalt clafoutis, vaniljepudding……eller «utro Jostein».
Uansett, dette er en helt nyyyyydelig dessert som er enkel og rask å lage, men husk at du bør bruke faste pærer. Eller epler. Det fungerer også fint. For å få den derre gode runde vaniljesmaken har jeg brukt ekte vaniljesukker. Bruk det du har, eller skrap litt ekte vanilje ut av en kvart vaniljestang om du vil.
Den sto i ovnen ca. 45 minutter, og jeg satte på varmluft midt under stekingen, men skrudde det av igjen. Steker du på varmluft vil pærebitene danse fordi massen blåser seg veldig opp. Den faller sammen etter steking igjen, så ikke bekymre deg. Hovedsaken er at alt er gjennomstekt og ikke rennende og bløtt. Desserten skal være mjuk som pudding, men ikke rå. Serveres lun, gjerne med litt is til. Vaniljesaus er også godt, men dette smaker jo av vanilje allerede…
3 egg
1.5 dl melk
50 g sukker
50 g smeltet smør
50 g hvetemel
2 toppede ts ekte vaniljesukker
ca. 4 faste pærer, skrelt og delt i biter.
Slik gjør du:
1. Skrell pærene og del i tykke skiver.
2. Bland alle ingrediensene i en beholder og kjør glatt med en stavmikser (eller i en foodprocessor)
3. Smør en 22-24 cm paiform.
4. Hell blandingen i formen og fyll opp med pærebiter.
5. Settes midt i ovnen 190 grader i ca. 40-45 min (buker du varmluft går det raskere).
6. Serveres lun, gjerne med is eller vaniljesaus til.
|
|