Din handlekurv er nå tom!
Clafoutis
Fransk pudding-dessert for late dessertelskere
Plommer eller kirsebær
1.5 dl fløte
1 dl melk
30 g hvetemel
100 g lyst brunt sukker (eller annet brunt sukker, eller det sukkeret du har)
3 ss smeltet smør
1 egg
2 eggeplommer
2 ts ekte vaniljesukker eller frø fra 1/2 vaniljestang
Stekes ca.170 grader i 35-45 minutter
Slik gjør du:
1. Smør forma godt med smør.
2. Rens frukten, fjern steiner og legg i en ildfast form ca. 25 cm.
3. Smelt smør og bland alle ingrediensene sammen og kjør glatt med en stavmikser, evt bruk en ballongvisp.
4. Hell blandingen over bærene og sett i ovnen.
Stekes til fyllet er stivnet.
Jeg liker den litt bløte pudding-konsistensen denne desserten har og valgte å bruke lite mel i min oppskrift, men om du ønsker en fastere, mer kake-aktig konsistens kan du tilsette dobbelt så mye mel. Desserten spises helst lun, jeg spiste den med litt vanilje-is ved siden av.
Kanskje ikke den desserten som ser best ut når den kommer ut av ovnen, men DEN VAR FANTASTISK GOD!
|
|