- Krem.no - https://krem.no -

Eplekake i liten langpanne

Nystekt eplekake – serveres med lettpisket krem eller is.
Eplekake i liten langpanne er rett og slett en annen variant av Eplemuffins. Jeg har valgt å bruke en liten langpanne på
25 cm x 36 cm ettersom kaka ikke blir så tykk, samtidig som det er enkelt å skjære fine firkanta stykker (som gjerne kan fryses). I dag ble denne kaka servert som søndagsdessert 🙂

Eplekake i liten langpanne

180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
5-6 faste epler i biter

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. Massen fordeles i en liten langpanne 25x 36 cm. Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader. Trenger 30 -40 minutter.

Stryk kakedeigen ut i forma og legg epler på. Dryss med kanel og sukker.

Kaka er laget i en liten langpanne for at den ikke skal bli for tykk.

Ta opp en rute eller to fra fryseren og lun litt i ovnen. Finnes ikke bedre kake til kaffekosen!