Forfengelig eplekake
Eplekake med rosemønster
150g smør/ margarin 4-5 faste epler ca. 24-26 cm springform Slik gjør du: Denne kaka er så vakker! Da jeg så bilde av den måtte jeg bare prøve å lage den. Den er noe mer kompakt og formkake-aktig enn for eksempel denne favoritten (i langpanne). Grunnen til det, er at de tynne epleskivene ikke skal synke ned i kakedeigen. Selve rosemønsteret lager du som vist på bildene. Når du tror du ikke kan dytte flere skiver i, da dytter du inn enda et par epleskiver til. Jeg glemte rett og slett å drysse på kanel og sukker på toppen, det gir en deilig smak og gjør den kanskje enda vakrere? Kaken må steke lenge, min sto i ovnen i en time og ett kvarter. Prøv med en bakepinne! Forfengelig kake eller ei, denne holder seg saftig og myk leeenge, og selv om jeg ikke ble helt overbevist om at det var den beste eplekaken jeg hadde smakt, ble barna mine det. De elsket den 🙂 |