Eplekake i liten langpanne

Eplekake i liten langpanne

Bilde

Nystekt eplekake – serveres med lettpisket krem eller is.
Eplekake i liten langpanne er rett og slett en annen variant av Eplemuffins. Jeg har valgt å bruke en liten langpanne på
25 cm x 36 cm ettersom kaka ikke blir så tykk, samtidig som det er enkelt å skjære fine firkanta stykker (som gjerne kan fryses). I dag ble denne kaka servert som søndagsdessert 🙂

Eplekake i liten langpanne

180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
5-6 faste epler i biter

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. Massen fordeles i en liten langpanne 25x 36 cm. Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader. Trenger 30 -40 minutter.

Bilde

Stryk kakedeigen ut i forma og legg epler på. Dryss med kanel og sukker.
Bilde

Kaka er laget i en liten langpanne for at den ikke skal bli for tykk.
Bilde

Ta opp en rute eller to fra fryseren og lun litt i ovnen. Finnes ikke bedre kake til kaffekosen!
19 Kommentarer
  • Sofie
    Svar
    Skrevet på08:54, 24. november 2012

    Vet du om det er mulig å bytte ut noen av eplene med kiwi? 🙂 Fant ut at jeg bare har ett eple, men flere kiwier 🙂

  • Kondtor-Elin
    Svar
    Skrevet på11:44, 24. november 2012

    Hei Sofie! Har aldri prøvd, men det er jo bare å prøve 🙂 Vil tro fast Kiwi egner seg bedre enn en bløt. Hører gjerne hvordan det gikk!

  • Heidi
    Svar
    Skrevet på04:44, 2. september 2013

    Margarin eksistere ikke i mitt hus, bare SMØR. Og, melken blir nok byttet ut med Q-fløte. Min «husmorskole» inn i voksenlivet var mormor’s stadige utsagn: «Det er ikke vanskelig å lage god mat hvis en bare har noe godt å lage av, men det kan ikke bli godt hvis en ikke spanderer noe godt». Og så var det bunnen i været på fløteputten. Denne «husmorskolen» har fungert for meg i over 40 år nå. I dag hadde jeg ikke mer mykt smør på benken, men ingrediensene er veid opp, så da blir det nok eplekake i ettermiddag.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:58, 2. september 2013

      Godt vi har hatt noen bestemødre som har gitt oss kunnskap og visdom som vi kan bringe videre. Tviler ikke på at den kaka blir super-duper god 🙂

  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på08:01, 26. september 2013

    Kan man doble til vanlig langpanne? Fint å slå til med ei stor ei når man først baker og har en haug med epler 😛 Denne skal jeg lage til lørdag:)

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:14, 26. september 2013

    Hei Anne Hilde – det kan du gjerne gjøre 🙂

  • Hilde haug Larsen
    Svar
    Skrevet på11:59, 12. februar 2014

    Da er kaka i ovnen,Elin:) skal serveres til dyktige snekkere på kranselaget….selvsagt med krem!

    • Eplekake-Elin
      Svar
      Skrevet på13:07, 12. februar 2014

      Det blir knallgodt Hilde 🙂 Hils snekkerkara fra kremdott-konditor’n!

      • Hilde haug Larsen
        Svar
        Skrevet på14:18, 15. februar 2014

        Hele kaka forsvant,gitt:)) 3snekkere,en husband og meg! Kjempegod!

      • Eplekake-Elin
        Svar
        Skrevet på14:37, 15. februar 2014

        Så hyggelig å høre! Hils Dennis så masse 🙂

  • Heidi
    Svar
    Skrevet på04:53, 29. august 2014

    Hei Elin. Dette er min favorittoppskrift på muffins og jeg bruker den gjerne til alt mulig annet fyll (bringebær/blåbær/karamell/sjokolade/kakao m.m) og også som base til langpanne som du gjør her. I steden for å dytte ned epler i muffins, eller legge de på toppen av langpanne, skjærer jeg de i terninger og blander de i selve røra (og legger litt på toppen som pynt). Det blir supersaftig og alle som smaker stønner av glede når de setter tenna i dette 🙂 Jeg bruker også demerasukker på toppen for å få de ekstra krønsji. Tusen takk for super grunnoppskrift! Den skal gå i arv til barna helt klart.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:51, 29. august 2014

      Er det en oppskrift som kan kalles for grunnoppskrift med stor G, så er det denne. Du har skjønt det, Heidi! Den kan brukes på en hel haug forskjellige vis. Takk for tipsene 🙂

  • Marit,Lesja
    Svar
    Skrevet på14:00, 16. september 2014

    Denne laget jeg i dag, byttet en god del av sukkeret med brunt sukker,
    ble enda bedre da 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:30, 16. september 2014

      Veldig godt tips, Marit. Jeg gjør det samme selv 😉

  • Marit
    Svar
    Skrevet på11:52, 6. oktober 2014

    Hvor i ovnen steker du kaka?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:55, 6. oktober 2014

      Midt i 🙂

  • bibbi
    Svar
    Skrevet på18:09, 7. oktober 2014

    Synes den ble vel fuktig….

  • unni sende sivertsen
    Svar
    Skrevet på16:41, 30. august 2016

    er det noen som har prøvd den med dia sukker?? Tror jeg må prøve det og bytt ut hvetemelet med litt grovere.

  • Hilde_ss80
    Svar
    Skrevet på09:19, 18. september 2016

    Denne skal bakes i dag. Minst en stor langpanne, kanskje to. Kjekt å ha i fryseren! Har 3 epletrær i hagen og planen i dag er å få brukt opp en del av frukten! Gleder meg!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits