- Krem.no - https://krem.no -

Flettebakst del to

Jeg elsker (vridd) deig

I dag har jeg prøvd meg litt på das flechten igjen. Den første flettebaksten min ble lagt ut på VGs matsatsing godt.no for et par uker siden, og den ble superpopulær! Jeg har sagt det før og sier det igjen: Det er en ny baketrend på gang!
Fikk litt dårlig tid i dag, så jeg fikk ikke laget det jeg hadde tenkt, men lagde en laaang flette med 6. I tillegg ble det et par flettehorn. Oppskriften jeg har brukt finner du her. Vil du jeg skal lage mer flettebakst? Legg igjen en kommentar da vel! 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Du kan bruke både salt og søt deig når du skal lage disse flettene. Jeg valgte å forme dem som horn. 
Å flette med seks er nesten like enkelt som å flette med tre. Start ytterst og legg annenhver inn i midten. Pass på at du ikke drar for mye i deigen når du fletter. 

Denne penslet jeg med et egg utblandet med vann før jeg strødde på perlesukker og mandelflak. Ser det ikke godt ut? (Det var det også)