Din handlekurv er nå tom!
Flettebakst
Vi er inne i en spennende tid. Mange mener vi trenger forandring. Noe nytt. Noe mer spennende. Og jeg kunne ikke vært mer enig! La oss velge noe nytt. La oss lage en ny trend. For vi er ferdige med cup cakes. Vi er ferdige med makroner. Vi trenger noe folkelig, noe som appellerer til kreativiteten. Og HER er den nye trenden:
Vi trenger forandring!
Flettebakst!
Alle har en eller gang laget boller, ja finnes det egentlig noe mer folkelig enn bolledeig? Flettebakst kan benyttes både til søte og salte deiger, altså lages som boller, som rundstykker og til loff. Du kan flette med to eller med ti, lage morsomme kuvertbrød eller lage prydbakst som kurver og hjerter.
|
|
Jeg har en bunke fantastiske baker- og konditorfagbøker etter min tyske lærer, Hans Sickel. En av disse bøkene handler om flettebakst. Utrolige kreasjoner – sommerfugler, kurver, fisker og fletter, masse forskjellige fletter laget med alt fra 2 til 10 deigemner. I boken lå det også to løse ark med beskrivelse av kuvertbrød, og det er først og fremst disse jeg har forsøkt meg på her. Prøvde meg også på en liten flette med 6. For det er greit å starte litt forsiktig i starten. Dette krever litt trening, og jeg merker det er lenge siden jeg gjorde dette på yrkesskolen. Men det er derfor det er så gøy med nye baketrender! Du får bare lyst til å prøve en gang til. Neste gang skal jeg prøve å flette med 10. Eller kanskje lage et flettehjerte?
Som alltid har jeg brukt grunnoppskrift for gjærdeig. Du kan gjerne bruke en vanlig rundstykkedeig også.
Kuvertbrød avlangt
Kuvertbrød rundt
|
|
Flette med seks
Brit Wethal
Lekre runde kuvertbrød!!
Konditor-Elin
Ja var ikke de lekre fru Wethal 🙂
Bente Nymoen
Vi er vel ikke ferdige med makroner etc, ikke jeg i det minste;) men ja vi trenger absolutt mer av det hverdagslige, enkle og koselige 🙂 det som minner oss om barndommen og det å komme hjem fra skolen og kjenne det lukte nybakte brød/annen gjærbakst i heimen.Var innom en butikk hvor de selger kjøkken og det luktet så «Hjemmekoselig» pga at de stekte boller der:) ikke så mye som skal til for at det blir hyggelig.
Smart å lage en trend hvor vi gjør nye ting med gjærdeigen:) spennende å se hva folk kommer opp med.
God helg:)
Konditor-Elin
Takk for kommentar Bente 🙂 Joda, flettebakst er det nye nå! (men spe på med litt makroner og cup cakes innimellom om du vil 🙂 God helg!
Monica
Takker for inspirasjonen! Ser rå lekkert ut og må prøves.
Konditor-Elin
Og det kommer mer, Monica 🙂
ingrid
JA! helt ening, laget nettopp kanelsnurrer idag. Gjærbakst er best!
God helg! 🙂
Vennlig hilsen foodbyvictoria.com
Konditor-Elin
Takk for hyggelig kommentar, kanelsnurrene dine så nydelige ut Ingrid!
Ragnhild
Så lekkert – og så enig 🙂 – jeg blir gjerne med på den nye trenden med flettebakst / gjærbakst 🙂 Dine runde kuvertbrød var bare helt kjempelekre – hvem kan vel motstå dem 🙂 ?
Konditor-Elin
Takk for rosende ord, Ragnhild, dette tror jeg blir en hyggelig trend 🙂
Stine
Har ikkje prøvd meg på makronar enda, eg… så det har eg ikkje tenkt å «slutte med» før eg i alle fall har bakt det minst EIN gong 😉
Men flettebakst er jo veldig koselig, så det kan vi nok slenge oss på 😀
Konditor-Elin
Som trendsettere er det jo veldig viktig å være tidlig ute 😉 Prøv gjerne makroner, og velkommen inn i flettebrød-gjengen 🙂
Karianne
Så enig! Har trofast holdt meg til gjærbaksten og oppdager stadig hvor kreativ man kan være med den. Gremmes over alle kaker og cupcakes som ikke inneholder stort annet enn sukker, farge og margarin! Det smaker så definitivt ikke det det gir seg ut for; der de står lekre og sugne på oppmerksomhet. Nei, gi oss ekte saker som ikke skuffer når man setter tenna i dem 🙂
Konditor-Elin
Tror ikke du er aleine om å mene disse tingene Karianne 🙂 Kjør ekte saker, jeg er helt enig!
Monica
Hei prøvde meg på disse flette bollene i dag, fikk jo IKKE å flette de.. bare klissa seg rundt og satte seg fast.. sååå jeg ga opp 🙁 noen tips til å få det til.. fulgte tegningene men det gikk bare ikke.. ??
Konditor-Elin
Hei Monica. Jeg må nesten bare si – øve! Den største feilen de fleste gjør er at de ikke lager lange nok «lisser». Om deigen er veldig klissete trenger den kanskje å være litt mer fast neste gang du baker. For jeg går jo utifra at du vil prøve igjen?