Sommer er jordbærtid, og smaken av en kremfylt bløtkake med jordbær er etterlengtet for mange. Her får du oppskriften på en enkel, saftig og lettlaget bløtkake med krem og bær. Du må gjerne kjøpe ferdig kakebunn, men vil du prøve å bake selv får du her oppskriften på det perfekte sukkerbrødet. Har du en håndmikser, noen egg, sukker, litt mel og en kakeform er det bare å sette i gang. Sukkerbrød Husk at du får et bedre resultat om du benytter romtempererte egg. Til denne kaken har jeg benyttet fire egg og en form som er 22 cm. Dersom du ønsker å lage en større kake kan du finne oppskrift som passer din kakeform her: 4 egg Slik gjør du: Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. (NB! Kakebunnen kan ofte falle sammen om du åpner ovnsdøra for tidlig) Bløtkaken Eventuelt litt smeltet sjokolade til pynt Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. (Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker) Legg på krem og skjær noen bær i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp. Pynt med jordbær etter eget ønske og sett kjølig. |
|