Sukkerbrød eller kakebunn – grunnoppskrift

Sukkerbrød eller kakebunn – grunnoppskrift

Bilde

Sukkerbrødoppskrift  tilpasset din kakeform

Kan du lage eggedosis? Da kan du lage sukkerbrød!
Picture

Sukkerbrød eller bløtkakebunn. Avkjøles godt før du fyller det med krem. Kan gjerne fryses.
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes!

pr.1 egg:
ca.25 g sukker
ca.25 g hvetemel (gjerne finbakstmel)
ca 1/4 ts bakepulver

anbefalt mengde egg:
springform 22 cm: 4 egg
springform 24 cm: 5 egg
springform 26 cm: 6 egg
springform 28 cm: 7 egg Merk! Mengden
bakepulver må tilpasses (maks 1 1/2 ts på 7 egg)

Lyst til å lage bløtkake?

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en form kledd med bakepapir.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Slik lager du rullekake-bløtkake på under en halvtime

Picture

Vei opp alle ingredienser. Det aller beste resultatet får du om du bruker romtempererte egg.
Picture

Pisk eggedosisen til en tykk, luftig og kremete masse.
Picture

Sikt inn mel og bakepulver litt etter litt. Vendes inn med et røreredskap. (For å bevare luften i massen).
Picture

Sukkerbrødet stekes i midt i ovnen på 175 grader i 30-40 min.
Bilde

107 Kommentarer
  • Siren Olsen
    Svar
    Skrevet på15:15, 9. februar 2020

    Ferdig nå og skal steke, men i midten eller nederst? Tror det er nederst …..

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:24, 10. februar 2020

      Midt i eller et hakk ned fra midten.

  • Refka
    Svar
    Skrevet på16:50, 22. oktober 2020

    Kan jeg tilsett vaniljesmak?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:36, 22. oktober 2020

      Det må du gjerne

  • Eveline
    Svar
    Skrevet på21:37, 23. oktober 2020

    Tusen takk for alle supre tips og triks!
    Et lite spørsmål: Skal prøve meg på en bløtkake med marsipanlokk til neste helg, aldri prøvd meg på det før så tenkte være litt tidlig ute.
    Funker det å bake kakebunnene nå for så å fryse de til neste helg? Bør de isåfall deles før eller etter frysing? Har også lyst å lage makronbunn, kan den isåfall også lages i forkant for så å fryse den? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:39, 24. oktober 2020

      Det går fint å fryse begge deler. Del gjerne bunnen etter at den har vært fryst. Lettere å skjære i fine lag når den er halvtint.

  • Susanne B Knudsen
    Svar
    Skrevet på09:19, 7. november 2020

    Hvad med 20 cm kage ?
    Tak en meget nyttig opskrift !
    Susanne (dansk)

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på15:11, 7. november 2020

      jeg ville brukt 3 egg

  • Kari Finset
    Svar
    Skrevet på20:15, 18. juni 2021

    Hei , hva gjør jeg feil når den detter ned på midten ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:30, 19. juni 2021

      Enten har den blitt pisket for kraftig sånn at det blir for store luftbobler, eller den har stekt for kort tid.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med sm..

Dere må ha meg unnskyldt for at jeg...

Sommerfugl-boller

Det er snart skolebrødets dag. I fjor lagde...

Franske makroner med..

Flere har spurt om jeg ikke kan lage...

Myke salatbrød

Brødene kan også brukes som hamburgerbrød. Sommeren spiser...

Cookie-boller

Jeg hadde en cookiedeig i kjøleskapet og hadde...