Sukkerbrød eller kakebunn – grunnoppskrift
Sukkerbrødoppskrift tilpasset din kakeform
Kan du lage eggedosis? Da kan du lage sukkerbrød!
Sukkerbrød eller bløtkakebunn. Avkjøles godt før du fyller det med krem. Kan gjerne fryses.
|
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes!
pr.1 egg:
ca.25 g sukker
ca.25 g hvetemel (gjerne finbakstmel)
ca 1/4 ts bakepulver
anbefalt mengde egg:
springform 22 cm: 4 egg
springform 24 cm: 5 egg
springform 26 cm: 6 egg
springform 28 cm: 7 egg Merk! Mengden
bakepulver må tilpasses (maks 1 1/2 ts på 7 egg)
Lyst til å lage bløtkake?
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en form kledd med bakepapir.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
Slik lager du rullekake-bløtkake på under en halvtime
|
Vei opp alle ingredienser. Det aller beste resultatet får du om du bruker romtempererte egg.
|
Pisk eggedosisen til en tykk, luftig og kremete masse.
|
Sikt inn mel og bakepulver litt etter litt. Vendes inn med et røreredskap. (For å bevare luften i massen).
|
Sukkerbrødet stekes i midt i ovnen på 175 grader i 30-40 min.
|
Siren Olsen
Ferdig nå og skal steke, men i midten eller nederst? Tror det er nederst …..
Elin Krem.no
Midt i eller et hakk ned fra midten.
Refka
Kan jeg tilsett vaniljesmak?
Elin Krem.no
Det må du gjerne
Eveline
Tusen takk for alle supre tips og triks!
Et lite spørsmål: Skal prøve meg på en bløtkake med marsipanlokk til neste helg, aldri prøvd meg på det før så tenkte være litt tidlig ute.
Funker det å bake kakebunnene nå for så å fryse de til neste helg? Bør de isåfall deles før eller etter frysing? Har også lyst å lage makronbunn, kan den isåfall også lages i forkant for så å fryse den? 🙂
Elin Krem.no
Det går fint å fryse begge deler. Del gjerne bunnen etter at den har vært fryst. Lettere å skjære i fine lag når den er halvtint.
Susanne B Knudsen
Hvad med 20 cm kage ?
Tak en meget nyttig opskrift !
Susanne (dansk)
Elin Krem.no
jeg ville brukt 3 egg