Din handlekurv er nå tom!
Saftig sjokoladekake med pære
Hva er vel bedre enn kombinasjonen pære og sjokolade? Dette er en kake jeg lagde for et ukeblad for mange år siden. Nå har jeg klart å rote bort oppskriften, men det gjør for så vidt ingen ting, for planen var uansett å forbedre den. Av den grunn har jeg bakt kaken på nytt. Med forbedret både bunn og krem.
Kremen bør kokes dagen før. Bunnen kan også gjerne bakes dagen før kaken settes sammen.
Dagen kaken skal monteres piskes sjokoladefløten til krem. Merk deg at sjokoladefløten fort kan overpiskes.
Til pynten på toppen kjørte jeg litt sjokolade (ca. 50g) i en foodprocessor. Dersom du beregner feil og får litt lite krem på kantene, bruk gjerne resten av den malte sjokoladen og legg den på, sånn at den dekker hele kanten rundt kaken også.
Saftig sjokoladekake med sjokoladekrem og pære (form ca. 22 cm)
5 egg
200 g sukker
50 g mørk sjokolade
135 g smør/margarin
3 ss flytende kaffe
150 g hvetemel
15 g kakao
1.5 ts bakepulver
Krem (lages helst dagen før)
6 dl kremfløte
180 g mørk sjokolade
Varm fløten til kokepunktet. Hell over finhakket sjokolade. Kjøres glatt med en stavmikser. Legg på plast og sett kjølig minimum 4 timer.
Fyll og dynk
1 stor boks hermetiske pærer eller 2 små bokser
Slik gjør du:
Lag først kremen, som må stå ca. 4 timer kjølig, eller helst natten over i kjøleskapet.
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk så lenge at det blir en tykk konsistens.
2. Mens eggedosisen pisker, vei opp smør/margarin og hakket sjokolade. Hell på kaffe. Smelt i mikroovn eller over vannbad.
3. Hell blandingen i eggedosisen og rør sammen (bland sammen men ikke rør for mye/ for lenge)
4. Ta ut visp og sikt inn mel, kakao og bakepulver. Sikt inn litt etter litt. Vend inn med en slikkepott, eller kjør på sakte fart med mikseren.
5. Hell kakerøra i en springform ca. 22 cm.
6. Stek på 180 grader, varmluft, midt i ovnen. Steketid ca. 25-30 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke når bunnen er ferdig. Henger det deig på? Stek videre.
Montering:
Del kakebunnen i 3 deler. Pisk sjokoladefløten til krem.
Bruk ca. 3-4 ss sukkerlake fra pærene til å dynke nederste laget. Hakk ca. 3 pærer i passe store biter. Legg på biter av pære på bunnen. Ta 1/3 del av kremen. Stryk ut og legg på neste lag. Gjenta.
Til slutt legges siste bunn på toppen. Bruk resten av kremen til å stryke opp på kanten og på sidene.
Finhakk ca. 50 g sjokolade som strøs på toppen av kaken. Del pærer i skiver og legg på et pent mønster oppå sjokoladen.
Pia I Nordrum Johansen
Hei, kan bunnen fryses?
Elin Krem.no
Ja!
Pia I Nordrum Johansen
Skal bake til bryllup… Kaken ser nydelig ut. Men når skal kakaoen i røren? Samtidig med mel?
Elin Krem.no
Ja. Putta det inn i fremgangsmåten nå!
Ann Dahl
Hei – hva tror du om å ha litt kanel i?
Og, kan man fryse noe av den ferdige kaken – hvis det mot formodning er noe igjen..:)?
Elin Krem.no
Kanel høres godt ut i en sånn kake. Frukten vil kanskje falle noe sammen etter frysing.
Vegard
Hei! Kan man lage denne uten pærer og lake? Altså som en ren sjokoladekake? Eller må man tilsette noe mer da for at den skal bli like saftig?
Elin Krem.no
Den kan lages uten pære som en sjokoladekake, ja. Behøver ikke tilsette noe.