- Krem.no - https://krem.no -

Junisnipper (*kolakakor)

Det er ferietid og jeg mangler noe å bite i til kaffen. Kolakakor er noe svenskene kan, derfor har jeg tatt en oppskrift fra dem og laget det om til junisnipper. Kjært barn har mange navn. De fleste ville nok sagt at dette er brune pinner. Samma for meg – jeg ville bare ha noe godt til kaffekoppen.

Disse har jeg laget med kakao tidligere. Du kan også hakke daim å ha i deigen. Eller strø på hakkete mandler og perlesukker. Kakene oppbevares best i en boks i romtemperatur. Om du lager dem med smør vil de lett harskne i varmen om de blir liggende i boksen for lenge, men så gode disse er tror jeg ikke det blir noe problem.

Junisnipper (eller Kolakakor om du vil) ca. 35 stk
100 g smør eller margarin
70 g brunt sukker – ta det du har, jeg brukte farinsukker
30 g sukker
2 ss lys sirup
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
140 g hvetemel

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bakebolle (smøret må være mykt) , kjør sammen med en grind til det blir en deig. Har du ikke bakemaskin kan du smuldre sammen alle ingredisense med fingrene. 
2. Rull ut tre pølser på en bakeplate kledd med bakepapir. 
3. Klem pølsene litt flate.
4. Stek i 15 minuter på 200 grader.
5. Skjær opp stengene på skrå (se bildet) mens de er litt lunkne. 
6. Avkjøles og oppbevares i tett boks. 

Bland deigen sammen i en bakemaskin eller bare bruk fingrene.
Del deigen i tre.
Rull pølser og legg på plate. Klem litt ned. Stekes på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Deles i snipper mens de er lunkne
Oppbevares i en tett boks i romtemperatur. Bruker du smør i oppskriften kan de harskne om de blir liggende en stund. Det tviler jeg på.
Mange vil si at dette er brune pinner, og gjerne for meg. Kjært barn har mange navn. Dette er en svensk oppskrift, og navnet er kolalakor.