- Krem.no - https://krem.no -

Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake

Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake

Bunn:
300 g kransekakemasse/ mandelmasse
Stekes på 210 grader  5-10 min

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
100 g Premium mørk sjokolade (70%)
For et litt annerledes tygg – tilsett ca. 30 gram nøtteknas i kremen (oppskrift under)

Nøtteknas:
40 g Freia hvit kokesjokolade
30 g røstede hasselnøtter – finhakket
2 ss corn flakes

Kok først Trøffelkremen
1. Hakk sjokoladen.
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter)

Bunnen skal kun ha en «stekeskorpe», steker den for lenge blir den sprø. Konsistensen skal være myk i midten.

Mandelbunn:
Kjevle ut kransekakemassen/ mandelmassen
ca.1/2 cm tykk. Diameter – 18 – 20 cm. Prikk deigen litt og legg på bakeplate.
Ovnstemperatur: 210 grader
Steketid: 5-10 minutter
Tilsett nøtteknas og pisk trøffelkremen:
Trøffelkremen trenger en del timer, derfor anbefaler jeg alltid at man koker denne en dag i forveg. Men – i dag har jeg latt den stå i 3-4 timer før den ble pisket, og det funka fint! Tilsett nøtteknaset i kremen og pisk. Brukte en vanlig håndmikser, og HUSK DETTE: Denne kremen blir fast før du får tenkt tanken engang. Du må derfor passe på at du ikke pisker den dønn stiv.

Norges beste sjokoladekake?

De av dere som har fulgt krem.no over flere år vet at min absolutte favoritt på kakefronten heter Sarah Bernhard. Nå er det utlyst en konkurranse om Norges beste sjokoladekake, og mitt valg har naturlig nok falt på denne drømmen av en kake. Denne gang i et noe større format, og med et litt annerledes tygg. Det er selvfølgelig helt frivillig å tilsette «nøtteknas» i kremen, og jeg har på ingen måte forsøkt å tulle med originalen. Bare tilført et element som jeg mener hever den enda et hakk.

Oppskriften på de «originale» krem.no-Sarah Bernhard’ene finner du her eller som langpannekake her
Oppskriften delte jeg for mange, mange år siden med opplysningskontoret for Egg og Allers, som igjen delte herlighetene med en rekke andre medier, som for eksempel Klikk.no.

Pynten på denne kaka er laget ved hjelp av ballonger. Det ser kanskje vanskelig ut, men det er faktisk ikke så veldig hokus pokus å få til. Instruksjon følger!

Så krysser jeg fingrene for at juryen setter tenna i kaka, himler med øynene, synker litt sammen og uttrykker et samstemt: «åhhh…den var god den».

Verdens beste hasselnøtter – lettrøstet i ovnen
Slik lager du nøtteknas:
Start med å veie opp og røste hasselnøtter i ovnen. 5 minutter på ca. 200 grader. Avkjøl og gni av skallet. Finhakk.

Smelt sjokoladen og bland grovknuste corn flakes og finhakkede nøtter. Smør utover på f. eks en tallerk og sett i kjøleskapet til det har stivnet.

Nøtteknas finhakket. Du får mer enn du behøver, men da slipper du å lage det neste gang…

Dette er en konfektkake, derfor skal den ikke være så høy…

Slik lager du sjokoladepynten

Hvis du lurer på hvordan du lager en sprøytepose kan du se det her.

Sjokolade smelter du i mikrobølgeovn. Jeg knekker noen biter i et glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene.

Her har jeg dryppet noen store dråper med sjokolade på plast og dratt ut med tommelen. Settes i kjøleskap og benyttes evt. som pynt på kaka.

Først blåste jeg såvidt luft i ballongen, klemte lufta ut til en pen ball og knøyt godt. Deretter satt jeg på en poseklemme for å kunne sette den i fra meg i kjøleskapet

Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag sikk-sakkmønster over hele ballongen, også under. Lag et tett mønster.

Mønsteret er tett, fordi sjansen da er mindre for at den går i stykker når du skal dra ut ballongen. Etter en stund i kjøleskap kan du klippe hull i ballongen og dra den av.

Kaka er drysset med siktet kakao, og er pyntet med bringebær og hakkede pistasjnøtter.