Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake
Bunn: Trøffelkrem: Nøtteknas: Kok først Trøffelkremen
1. Hakk sjokoladen. 2. Kok opp fløte. 3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. 4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter) Mandelbunn:
Kjevle ut kransekakemassen/ mandelmassen ca.1/2 cm tykk. Diameter – 18 – 20 cm. Prikk deigen litt og legg på bakeplate. Ovnstemperatur: 210 grader Steketid: 5-10 minutter Tilsett nøtteknas og pisk trøffelkremen:
Trøffelkremen trenger en del timer, derfor anbefaler jeg alltid at man koker denne en dag i forveg. Men – i dag har jeg latt den stå i 3-4 timer før den ble pisket, og det funka fint! Tilsett nøtteknaset i kremen og pisk. Brukte en vanlig håndmikser, og HUSK DETTE: Denne kremen blir fast før du får tenkt tanken engang. Du må derfor passe på at du ikke pisker den dønn stiv. |
Norges beste sjokoladekake?De av dere som har fulgt krem.no over flere år vet at min absolutte favoritt på kakefronten heter Sarah Bernhard. Nå er det utlyst en konkurranse om Norges beste sjokoladekake, og mitt valg har naturlig nok falt på denne drømmen av en kake. Denne gang i et noe større format, og med et litt annerledes tygg. Det er selvfølgelig helt frivillig å tilsette «nøtteknas» i kremen, og jeg har på ingen måte forsøkt å tulle med originalen. Bare tilført et element som jeg mener hever den enda et hakk.
Oppskriften på de «originale» krem.no-Sarah Bernhard’ene finner du her eller som langpannekake her Pynten på denne kaka er laget ved hjelp av ballonger. Det ser kanskje vanskelig ut, men det er faktisk ikke så veldig hokus pokus å få til. Instruksjon følger! Så krysser jeg fingrene for at juryen setter tenna i kaka, himler med øynene, synker litt sammen og uttrykker et samstemt: «åhhh…den var god den». Slik lager du nøtteknas:
Start med å veie opp og røste hasselnøtter i ovnen. 5 minutter på ca. 200 grader. Avkjøl og gni av skallet. Finhakk. Smelt sjokoladen og bland grovknuste corn flakes og finhakkede nøtter. Smør utover på f. eks en tallerk og sett i kjøleskapet til det har stivnet. |
Slik lager du sjokoladepynten
Hvis du lurer på hvordan du lager en sprøytepose kan du se det her.
Sjokolade smelter du i mikrobølgeovn. Jeg knekker noen biter i et glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene. |