- Krem.no - https://krem.no -

Lemon meringue pie

Frisk klassiker 

Lyst til å imponere med noe fancy? Småpaier fylt med lemon curd og brent marengs på toppen er slett ikke så vanskelig å lage som du tror.
Deler en liten godbit fra den nye boken min «Desserter» hvor jeg har samlet 60 fristende dessertoppskrifter. Boken kommer i bokhandelen i september/ oktober 2018. 
Lemon meringue pie

Du trenger: 6 tartelettformer, 10 cm i diameter

Lemon curd -.klikk her for å komme til oppskriften. 
Ca. 50 g hvit sjokolade

Mørdeig:
100 g melis eller fint sukker 
200 g smør eller margarin 
300 g hvetemel 
1 egg
2 ss kaldt vann 

Slik lager du mørdeig: 
1. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Ikke arbeid deigen for mye.
2. Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

Marengs
100 g eggehvite (hvite fra 3 egg)
150 g finkornet sukker

Slik lager du marengs:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. ⅓ del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Ha marengsen i en sprøytepose.

Slik lager du Lemon meringue pies:
1. Start med å lagelemon curd. Kjevle mørdeig, den skal være ca 1–2 mm tykk. Rull mørdeigen opp på en kjevle og legg deigen over formene (Kjevle litt og litt av deigen og gjør dette i flere omganger). Rull en kjevle over formene og klem deigen godt ut i hver enkelt form. Prikk formene i midten, slik at de ikke blåser seg opp under steking. Sett alle de ferdigforede formene i kjøleskap i ca. 30 minutter. Stek av på 180 grader i 25–30 minutter (til de har gyllen farge). Avkjøl.

2. Smelt ca. 50 g hvit sjokolade enten i mikroovn (15 sekunder på full effekt – to til tre ganger) eller over vannbad. Pensle den ferdigstekte mørdeigen med sjokolade. Sjokoladen vil forhindre fuktighet fra å trekke gjennom. Dette punktet kan sløyfes om du vil.
3. Fyll mørdeigsskallene med lemon curd slik at det fyller opp til kanten.

4. Pisk marengs og fyll den i en sprøytepose. Klipp tuppen skrått, eller bruk en stjernetyll. Sprøyt marengs på toppen. Bruk en brenner for å brenne av marengsen, eller sett inn i ovnen (gratinering/ grill-effekt) i noen få minutter.

For å forhindre at fuktigheten fra lemon curden trekker inn i bunnen kan du pensle mørdeigsbunnene med hvit sjokolade. 

Her har jeg brukt en vanlig engangssprøytepose og klippet av tuppen slik at den ble skrå. Sprøyt på marengsen i et slangemønster. Alternativt, putt en vanlig stjernetyll i sprøyteposen og lag små topper. 

Brenn av med en creme brulee-brenner.  

En klassiker man aldri, aldri blir lei. Derfor har den fått bli med i den nye boken min «Desserter» som kommer til høsten. Gled deg!