- Krem.no - https://krem.no -

Liten porsjon franske makroner

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Som dere vet har jeg en hang til latmannslivet, så når jeg snublet over en oppskrift på makroner som kanskje er ENDA enklere enn når de lages på denne måten, ja da slår jeg til. Inspirasjonskilden heter @qnbeenmacarons og jeg fant henne på Instagram. Jeg har laget disse noen ganger på instagram allerede (du finner film i stories under høydepunkter) og nå var det på tide å få oppskriften over på bloggen også!

Det som er annerledes med denne oppskriften er at man blander sukker og eggehvite sammen før man starter å piske. Dette kan du bare gjøre dersom du har FINKORNET sukker. Finkornet sukker finner du på butikker med større utvalg.

Jeg har laget disse med farge også, men fordi jeg ikke har konsentrerte farger har jeg droppet det her. Når man må tilsette en hel tube med farge går det utover konsistensen på det ferdige resultatet. I stede har jeg funnet ut at mye av kakepynten jeg har i skapet kan brukes til å pynte toppene. Det er fordi man steker på lav temperatur – noe som gjør at pynten ikke smelter.

For å sprøyte ut trenger du sprøytepose og en rund tyll (sprøytetut). Jeg har kjøpt sprøyteposene på Nor Engros (der kan vanlige folk også handle) mens tyllene mine er over tjue år gamle. Du får kjøpt det i butikker der de selger bakeutstyr.

Disse ble fylt med lemon curd. Mens lemon curden er varm tilsetter jeg 1.5 plate med gelatin (bløtlagt). Da får den en passe fast konsistens og vil ikke flyte utover.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Makroner – liten lettvint porsjon (gir 20-25  ferdige makroner)
60 g eggehviter (2 stk)
60 g finkornet sukker
70 g melis
80 g mandelmel

Slik gjør du:
1. Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. La blandingen stå på benken i ca. 10 minutter, til sukkeret er oppløst.
2. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
3. Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
4. Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal i mot massen.
5. Ha evt i farge (jeg droppet det).
6. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
7. Stek (gjerne flere brett) på varmluft 140 grader i 15-20 min.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12356″ img_size=»medium»][vc_empty_space][vc_column_text]Bland eggehvite og finkornet sukker i en bolle. I en annen bolle, bland mandelmel og melis. Pisk eggehvite og sukker til blank, mjuk marengs.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12357″ img_size=»medium»][vc_empty_space][vc_single_image image=»12756″ img_size=»medium»][vc_column_text]Her ser du konsistensen røra skal ha…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12359″ img_size=»medium»][vc_empty_space][vc_column_text]Bland inn mandlemel og melis. Bruk litt kraft og rør hardt noen ganger. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut små kaker.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12360″ img_size=»medium»][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12364″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12363″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Stek på 140 grader i 15-20 min.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12361″ img_size=»medium»][vc_empty_space][vc_column_text]Fyll med for eksempel lemon curd.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12362″ img_size=»medium»][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12365″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Putt makronene i en tett boks og oppbevar i kjøleskap (opp til en uke). Eller pakk tett og legg i fryseren. Holdbarhet: 3-4 måneder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]