- Krem.no - https://krem.no -

Magnoliapyntet kake

Slik lager du en av verdens vakreste blomster i marsipan

Tanken bak denne kaken var at den skulle ha en enkel og vårlig look. De små magnoliablomstene er veldig enkle å lage i marsipan – her viser jeg deg hvordan.

Okei, folkens – jeg velger å ikke bruke så mye tid på selve kaka her. Bløtkake har jeg en drøss av oppskrifter på her på krem.no, men om du lurer så lagde jeg denne med krem og friske jordbær i to lag. Med bringebærsyltetøy på bunnene. På smak ligner den på denne bløtkaka

Start med å farge marsipanen rosa eller rød. Jeg lot den være litt marmorert. Del opp i små biter som du ruller til små bønner. Disse legger du i mellom to lag litt tykk plast. Jeg bruker en ubrukt engangs-sprøytepose. Bruk fingertuppene og lag blomsterbladene litt tynne ytterst. 
Klem de avlange bladene litt sammen nederst. Sett sammen 2-6 blader, lag alle litt forskjellige.  Jeg la mine oppi en tom eggekartong. Da satt de ikke fast. La disse blomstene gjerne få tørke til dagen etter. 

Bryt av 2-3 biter av en sjokoladeplate som du smelter med 15 sekunders intervaller i en mikro-ovn. Rør til sjokoladen er flytende. Lag et kremmerhus av papir og ha den smeltede sjokoladen i. Tegn på et gren-mønster. Til bladene har jeg brukt litt grønn marsipan som er formet som så, tynne blader. Brukte samme teknikk som på blomster-bladene.