- Krem.no - https://krem.no -

Marsipankonfekt

Putt dine favorittsmaker i marsipanen og dypp i sjokolade

Kvalitetsmarsipan kan pimpes med en rekke frekke smaker. Her får du mini-marsipanbrød med mine favorittsmaker.

Marsipanbrød

500g kvalitetsmarsipan (minimum 50% mandler)

Smak, eksempler: kaffe, brente mandler, coctailbær, kakao, peppermynte, grand marnier, cognac, bailleys, syltede appelsinskall etc.

ca. 200 g mørk sjokolade
15 g delfiafett

Bruk litt melis for å kna massen fast igjen der du må tilsette flytende smak.

Julemarsipan

Liker du marsipan og har lyst til å lage litt skikkelig marsipankonfekt? Da kan du gjøre som meg: putt dine favorittsmaker i marsipanen og dypp i sjokolade. Sånn. Der har du en samling med godbiter som kan spises selv, eller kanskje aller helst, deles med andre.

Første bud er å få tak i kvalitetsmarsipan. Bruk marsipan med minimum 50% mandler til denne konfekten.

Vil du dyppe bitene i sjokolade som må tempereres ser du hvordan du gjør det her.

Jeg har laget fem varianter av klumpen på 500 gram:  med hakkede brente mandler, hakkede coctailbær, kaffe, kakao og en med peppermynte (som du ikke ser her). Her er det smak og behag som gjelder mht hvor mye du blander inn av de forskjellige ingrediensene. Når du skal lage kaffemarsipan, rør ut 2-3 ts pulverkaffe i 1 ss vann. Den skal være kruttsterk. I marsipanen med sjokoladesmak, bruk en mørk kakao for best smak (helst ikke drikke-kakao). Og vær forsiktig med peppermyntedråpene…2 dråper var nok i min marsipanbit.

Trill pølser og del opp i passe store biter. De skal ikke være for store. Du kan selv velge om du vil lage kuler eller små brød. Smelt sjokolade over vannbad, eller litt etter litt i mikro-ovn. Tilsett delfiafett og dypp bitene med en gaffel. Du kommer ikke til å bruke all sjokoladen, men trenger å ha litt ekstra mye i bollen for å få dekket bitene. Bruk litt tid på å la sjokoladen renne godt av før du setter den over på papir. (Slå gaffelen mot kanten). Strø på evt. litt hakkede mandler etc før sjokoladen stivner.

Dekoren er jo halve greia…jeg har brukt hvit og lys sjokolade som er smeltet og hatt i et lite papirkremmerhus.  Lag sikk-sakk-mønster og kruseduller. Men for å få det pent – ikke ha for stort hull i sprøyteposen. Mokkabønner og sjokoladeruller fant jeg i en hylle i Tyskland og de hakkede mandlene er brente mandler som jeg har laget selv. Som du forstår er dette lite avansert. Lykke til!

En boks full av deilig julemarsipan er verdens flotteste julegave å gi 🙂