- Krem.no - https://krem.no -

Minimuffins som de minste lager selv

Minimuffinsene er pyntet til Halloween med oransj melis og sjokoladepynt.
Minimuffins for de minste
ca. 12 stk4 ss flytende smør/ margarin
4 ss sukker
5 ss hvetemel
1 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukkerSaften fra frukt evt 1/2 dl melk.
Ting du kan putte i muffinsene for å gi god smak:
Revet sitronskall, bringebær, blåbær, hakket sjokolade, revet appelsinskall etc.

Fremgangsmåte:
Rør sammen med egnet redskap 🙂 (tresleiv duger)

Stekes på ca. 200 grader i 7-10 minutter.

Om du heller ønsker å lage en stor oppskift med vanlige muffins – se oppskrift på eplemuffins (sløyf da eplene om du vil..)

La de minste få røre, søle og bake kake…

Jeg har to barn som liker å hjelpe til på kjøkkenet. Må si jeg er glad for det! Og da de var fire og seks år gamle lot jeg de to bakeglade slippe til på kjøkkenet for å bake kake – på egenhånd.  Har en liten form som rommer 12 stk minimuffins, og lagde en svært «visuell» oppskrift som var grei å følge. Har overlatt det meste til mine små håpefulle, noe som av og til har ført til at muffinsene har blitt sprettballer (det er jo lett å komme ut av tellinga på antall skjeer med hvetemel..) eller nesten uten sukker. Jeg hjelper til med å fordele masse i formene og å putte minikakene i ovnen, ellers klarer de seg selv. Etterhvert som de har laget oppskriften flere ganger blir arbeidsfordelingen mellom søster og bror også innarbeidet, og man kan kanskje si at de har fått rutine på det. Og bare så det er sagt; her er det ingen fremgangsmåte annet enn å røre alt sammen i bollen. Ingen maskiner nødvendig! Røren bør være fri for klumper før du fyller formene. Blir så godt atte!

minimuffins_krem.no.pdf
File Size: 67 kb
File Type: pdf

Minimuffins_krem.no


 

Rør i sammen og ha i former. Har brukt litt forskjellige former her..

12 munnfuller ferdig!

Klipte ut en liten «bat» i papir og la plast over. Smeltet sjokolade og hadde i en sprøytepose av matpapir. Etter at de var sprøytet på plasten ble de lagt i kjøleskap.

Etter en stund i kjøleskap kunne jeg vippe pynten av plasten. De små sjokoladeflaggermusene smeltet på muffinsene da jeg la de på melisen – det ble jo bare kult! Spindelvevet på muffinsene bak er sprøytet direkte på melisglasuren med sjokolade.