- Krem.no - https://krem.no -

Number cake – nummerkake

Instagram-vennlig skrytekake

Alltid hatt lyst til å lage en number cake? Jeg viser deg hvordan!
Først en advarsel: number cake er litt oppskrytt. Jeg har vært tro til trenden og laget denne med mørdeig og to typer krem, men om jeg skulle ha laget en kake til et jubileum hadde det IKKE blitt denne. Jeg ville da ha byttet ut mørdeigen med for eksempel en rullekakebunn – eller jeg ville laget tall imarengs (pavlova).  Denne hjertekaken er også et fint alternativ. Sånn. Der var du advart.

Selve kaken er rask å lage, men den krever litt forarbeid. Tallene googlet jeg (numbers – printable) og limte inn i et word dokument. Så klippet jeg ut tallene. Mørdeigen er lett å dra sammen, men er du ikke vant til å kjevle mørdeig kan det raskt by på litt problemer (deigen blir fort veldig myk, ta derfor deler ut mens resten ligger i kjøleskap). Kjevle deigen ut i små porsjoner (gjerne ett og ett tall)  – rull den over på bakeplaten og skjær ut tall. Ikke flytt på tallene etterpå.

Kremene jeg har brukt er et par av mine favoritter: en lett ganache (sarah bernahard krem) og en chantilly krem (vanlig pisket krem tilsatt ekte vanilje). Du kan gjerne bruke andre kremer, men husk at den kremen du velger på den nederste bunnen må tåle tyngden av toppen.

Jeg har brukt engangs sprøytepose med glatt tyll (nr. 6) til begge lagene.

Kritiske punkter:
At tallene blir tynne nok.
At kremen på nederste lag er sterk nok til å tåle tyngden av toppen.

Kaken bør lages samme dag som den skal spises, men kan til nød stå et døgn i kjøleskap før servering.

Number cake

Lag først en porsjon mørdeig. Kjevle deigen ca. 1.5 mm tykk. Legg den ferdigkjevelede deigen over på plate med bakepapir.
Skjær ut tallene og stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 10-15 minutter (tallene skal ha litt gyllen farge). Lag to tall av hver.

Krem 1 (til nederste bunnen)
Lett ganache
3 dl fløte
150 g sjokolade

1. Hakk sjokoladen.
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
5. Pisk opp kremen med en håndmkser til fast krem. Ha i sprøytepose.

Krem 2 til toppen:
Crème chantilly
3 dl kremfløte (en kartong) ​Hvordan piske krem?
2 ss sukker
frøene av 1 vaniljestang, eller frøene av 1/2 vaniljestang blandet med 2 ts ekte vaniljesukker
Pisk kremen så fast at den kan sprøytes uten å sige.

Sett kaken i kjøleskap i ca. 10 minutter etter at du har sprøytet på første lag med krem.

Pynt:
Blomster, makroner, marengs, frukt og bær.

Kjevle deigen ut med godt med mel over og under deigen. Legg deigen over på underlaget du skal steke på og skjær ut tall. Ikke flytt tallene etter at de er skåret ut. Stek midt i ovnen på 180-200 grader i 10-15 minutter (til de er gylne)

Legg mørdeigstallene på et fat (jeg har brukt matpapir under fordi jeg trodde det ville ta seg ut…(det gjorde det ikke)

Etter at første krem er sprøytet på – sett kaka kjølig 10 minutter. Legg på tall oppå den første kremen og sprøyt på andre type krem.

Pynt med marengs, makroner, frukt, blomster og bær etter ønske.