Hjertekake

Hjertekake

Picture

Festpyntet hjertekake med sjokoladekrem

Valentinsdag, bryllup, konfirmasjon eller bursdag? Denne vil gjøre seg som et smykke på bordet – uansett anledning. 
I morgen feires valentines day verden over, og jeg fikk lyst til å lage en kake i anledning dagen. Den kan du gjerne bake til noen du er glad i – året rundt. Det blir litt avskjær av å lage denne kaken, men det som blir til overs av sjokorullekake kan du bruke til å lage punsjboller eller kanskje en trifle

​Vil du lage marengs å pynte med finner du oppskrift her 

Dette ser kanskje vanskelig ut, men jeg har forsøkt å gjøre dette så enkelt jeg kan. Fremgangsmåte ser du ved å følge bildene. 
Lykke til! 

Rullekake
6 egg
150 g sukker
120 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut på to bakeplater kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader (varmluft), steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg de ferdigstekte bunnene på en rist og avkjøl.

Stikk ut hjerter, eller klipp ut hjerter av pair og skjær rundt. Av 2 bunner får du 4 hjerter. 

Krem:
3 dl kremfløte
80 g sjokolade
2-3 ss kaffelikør (Tia Maria) – kan sløyfes

Pynt:
Roser, marengs og jordbær

Picture

Stikk ut hjerter av rullekakebunnene. Pakk inn i plast så de ikke tørker. Restene kan du bruke til punsjboller eller trifle
Picture

Picture

Pisk slapp krem, smelt sjokolade sammen med likør. 
Picture

Ta litt av den slappe  kremen og bland inn i sjokoladen. Hell alt i krembollen og bland godt. Stryk litt rennende hjemmelaget bringebærsyltetøy på bunnen (evt knus bringebær med en gaffel og tilsett litt sukker). 
Picture

Ha kremen over i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt på små topper. Legg på nytt lag med kakebunn, ha på litt syltetøy (valgfritt). Gjenta. 
Picture

La kaken gjerne stå litt i kjøleskap mellom hver gang du sprøyter et nytt lag slik at kremen blir stiv.  Pass på at du bruker helt avkjølt krem. 
Picture

Dekorer etter ønske. Jeg har brukt friske roser – som ikke skal spises (de ser sprøytet), jordbær, marengs og drysset på litt kakao og melis.