Rabarbra-trifle

Rabarbra-trifle

…med blåbær, mascarpone og vaniljesaus på toppen

Det finnes ingen regler når det gjelder trifle. Her er det bare å legge lag på lag med fukt, bær og vaniljekrem – eller saus.  Jeg skulle gjerne hatt noen knasende sprø makroner, eller ingefærnøtter, i tillegg til alt det andre deilige jeg fylte denne bollen med. Min tvist i denne dessertbollen er mascarponekremen i bunnen, men det er valgfritt. 

Jeg fikk ikke denne til å se ut akkurat som jeg ville, men tro meg – den er bare heeelt himmelsk! I bunnen har jeg lagt et lag med mascarponekrem tilsatt litt sitron, så et lag med kakebunn før den deilige blanding av rabarbra og blåbær ble lagt på. På toppen helte jeg til slutt over en kremete vaniljesaus. 

Å bestemme mengder til en trifle er alltid vanskelig. Bollen du skal bruke bestemmer. Vil du lage disse porsjonsvis skulle holde til ca. 8 personer. Tror jeg.

Trifle med rabarbra og blåbær, mascarponekrem og vaniljesaus

Rabarbra og blåbær-blanding
Vask, rens og kutt ca. 350 g rabarbra i 3-4 cm store biter. 
Jeg hadde frosne sjølplukka blåbær i fryseren og drysset på ca. 100 g

Disse hadde jeg i en ildfast form – tilsatt ca. 70-100 gram sukker. Pass på at det ikke blir for surt. Denne blandingen skal smake søtt og godt – smak til med ekstra sukker om du syntes det trengs.

La over aluminiumsfolie og lot det stå i ovnen til det saftet godt – ca. 20-30 minutter på 180 grader.

Mascarponekrem
150 g mascarponeost
2 ss melis
saft og skall av 1 hel sitron
ca. 2 dl pisket kremfløte

Rør ostemassen sammen med revet skall og sitronsaft. Tilsett den piskede kremen og rør glatt.

Sukkerbrød – jeg brukte ca. 1/2 sukker brød på 22 cm.

Til toppen:
Vaniljesaus - som jeg avkjølte før jeg blandet den med litt pisket kremfløte (ca.1,5 dl)


Slik gjør du:
Legg et lag mascarponekrem i bunnen. Skjær opp sukkerbrødet i biter. Rabarbra safter en masse (du behøver ikke ha med all saften) og derfor trenger du ekstra godt med kakebunn. Har du noen krønsjy cookies eller makroner liggende, knus og strø disse over kakebunnen. 

Legg rabarbra og blåbærblandingen over sukkerbrødet og hell til slutt over avkjølt vaniljesaus. 

Denne desserten smaker best om den får stå noen timer før den skal serveres. 

Dryss på noen knasende gode blåbær før servering.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits