Din handlekurv er nå tom!
Rabarbra-trifle
…med blåbær, mascarpone og vaniljesaus på toppen
Å bestemme mengder til en trifle er alltid vanskelig. Bollen du skal bruke bestemmer. Vil du lage disse porsjonsvis skulle holde til ca. 8 personer. Tror jeg.
Trifle med rabarbra og blåbær, mascarponekrem og vaniljesaus
Rabarbra og blåbær-blanding
Vask, rens og kutt ca. 350 g rabarbra i 3-4 cm store biter. Jeg hadde frosne sjølplukka blåbær i fryseren og drysset på ca. 100 g Disse hadde jeg i en ildfast form – tilsatt ca. 70-100 gram sukker. Pass på at det ikke blir for surt. Denne blandingen skal smake søtt og godt – smak til med ekstra sukker om du syntes det trengs. La over aluminiumsfolie og lot det stå i ovnen til det saftet godt – ca. 20-30 minutter på 180 grader.
|
Sukkerbrød – jeg brukte ca. 1/2 sukker brød på 22 cm. Til toppen: |
Slik gjør du: Legg et lag mascarponekrem i bunnen. Skjær opp sukkerbrødet i biter. Rabarbra safter en masse (du behøver ikke ha med all saften) og derfor trenger du ekstra godt med kakebunn. Har du noen krønsjy cookies eller makroner liggende, knus og strø disse over kakebunnen. Legg rabarbra og blåbærblandingen over sukkerbrødet og hell til slutt over avkjølt vaniljesaus. Denne desserten smaker best om den får stå noen timer før den skal serveres. Dryss på noen knasende gode blåbær før servering. |