Din handlekurv er nå tom!
Hjemmelagde Punsjboller/Romkuler
Romkuler/ Punsjboller
250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladelangpanne) 1 1/2 dl melis 2 ss bringebærsyltetøy 2 ss kakao 1 ts vaniljesukker 1 ts rom essens (eller 2 ss ekte rom) Slik gjør du: Oppbevar i tett boks. |
En konditors bekjennelser..
|
Evy
Hei. Jeg hadde prøvd å lage sjokoladeboller av jyttemel, men mangelen på gluten gjorde dem smulete, så nå har jeg lett meg frem til denne oppskriften. Ser at noen oppskrifter bruker eggeplommer, men det er jeg skeptisk til. Jeg er vanligvis glad i punsjbrød og punsjboller, spesielt den sprøheten sjokoladen på begge sidene av et punsjbrød. I barndommen valgte jeg det av to konditorier som hadde mest strøssel på sine håndfuller.
Konditor-Elin
Hei Evy! Jyttemel er nytt for meg, men generelt vil jeg si at jeg ikke anbefale å tilsette hverken rå egg eller hvetemel i disse kulene. Knasende gode skal de være 🙂
Evy
Jyttemel er helt uten gluten, og passer nok fint til formkaker og sauser. Et familiemedlem er matintolerant, og selv passer jeg meg litt for sukker, så punsjbollene ble laget med sukrinmelis og dekket med sukkerfri sjokolade, og de ble gode.
Hanne Løkås Veigård
Ser veldig gode ut! Hvor får du tak i denne typen kakekrymmel? Jeg syns «pinnekrymmel» blir så uelegant på små konfektkuler.
Pludrehanneklem
Konditor-Elin
Hei Hanne! Denne krymmelen har jeg kjøpt på Søstrene Grene. Ellers har de tonnevis å velge i mellom på Jernia.
Anette
Jeg er helt enig i dine punsjebolle-betroelser. jeg ELSKER punsjboller. jeg spiser meg kvalm på de… Jeg var absolutt ikke klar over at det var slik du lagde dem…man lærer noe nytt hver dag !
Denne oppskriften skal absolutt testes, flott at du deler den. (selv om jeg tror jeg fortsatt kommer til å fortsette å kjøpe de grønnkledde klumpene ..)
Konditor-Elin
Haha, Anette – hver sin smak. Nå kan du snart lage de grønne klumpene selv 😉
Thomas
Jeg kan fortelle at seriøse bakerier bruker kakerester. Da jeg jobbet som konditorlærling brukte vi ofte former uten bund når vi laget sukkerbrød og sjokoladekaker. Da fløyt det alltid litt ut på sidene og disse restene ble brukt mye til Punsjboller. Men tviler på at Sætre og disse industribakerene gjør dette!
Lavinia
Jeg elsker punsjboller det er så godt……..elsker det🍡
Maia
Vi har helt lik skål
Britt May Hagerup
Kjempegod oppskrift! Jeg er redd for at jeg kommer til å spise opp deigen før jeg har fått laget kulene ferdig 🙂
Vigdis
Hvis man vil lage glutenfrie punsjboller, kan man bake glutenfritt sukkerbrød og bruke det som ingrediens. De ble riktig gode ❣
Konditor-Elin
Supert tips!
Nelli
Hei. Kan man fryse romkulene når de er ferdig i en tett beholder eller kan de kun oppbevares i kjøleskap?
Konditor-Elin
De kan oppbevares i kjøleskap ca. en uke, eller du kan fryse dem. Jeg har gjort begge deler 🙂
Kokkekamp på skolen
Hei:) denne oppskriften ser kjempe god ut! Jeg og venninna mi bestemte oss for å lage punsjboller på kokkekampen på skolen, men vi har bare 2 timer og 15 minutter på å lage maten. Så jeg lurte bare på hvor lenge punsjbollene må stå i kjøleskapet eller om de i det hele tatt må stå i kjøleskapet før de serveres.
Konditor-Elin
Hei! Disse behøver ikke stå kjølig før servering men blir litt fastere i fisken om de får stå i kjøleskap en times tid.
Ella Qvam
Jeg har endel pepperkaker som jeg har kjørt i foodprofessoren. Kan jeg bruke dem til punsjboller?
Elin Krem.no
Ja! God ide!