- Krem.no - https://krem.no -

Ostekake med gele og bærkrem

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Den mest populære ostekaken her på krem.no er den laget med gelepakke. Derfor er det denne jeg har tatt som utgangspunkt når jeg fikk lyst til å lage en marmorert variant med friske bær blandet inn i kremen. Oppskriften er økt noe, så kaken passer til en form ca. 24 cm.

Den ble ikke så vakker som jeg hadde forestilt meg, men ettersom den oppnådde jubel i heimen legger jeg ut oppskrift (under tvil..). For å pynte litt ekstra på en litt stygg kant har jeg satt på noen staver med marengs. Da pisker jeg marengs og har i en sprøytepose. Klipp hull og lag tynne stenger. Tørk marengsen på ca. 80 grader i 3-4 timer. Oppskrift på marengs finner du her.

For å unngå problemer med å få kaka til å stivne har jeg blandet ut gelepakken med kun 1.5 dl vann. Bruk en kjele og sørg for at alt blir skikkelig oppløst (uten at det koker). Grunnen til at jeg bare bruker 1.5 dl er fordi bærene som senere røres inn i kremen teller som væske. Jeg brukte frosne bær – de må være helt tinte og romtemperert før de blandes inn i kremen (hvis ikke stivner kremen veldig raskt).

Jeg tenkte på denne sebrakaken da jeg skulle lage mønsteret. Det ble ikke like fint, men kaken blir friskere med bær i kremen, så får det heller være at den ikke ble så vakker som jeg håpet.

Ostekaken kan godt lages en dag før den skal spises. Jeg fryste min, det går også fint.

Ostekake med gele og bærkrem
250 g knuste kjeks (f. eks digestive)
100 g smør

300 g kremost, nøytral (eks. philadelphia)
100 g melis
3 ss sitronsaft
1 pk sitrongele
1.5 dl vann
4 dl kremfløte
100 g moste bringebær
100 g moste blåbær

Til toppen: 1 pk blåbærgele

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 1.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. La stå til den har ca. romtemperatur.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitronsaft.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett gele. Fordel kremen i tre boller.
6. Rør inn moste bringebær og blåbær i to av bollene.
6. Hell blandingen i springformen som vist på bildene under og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut blåbærgeleen. Avkjøl.
8. Når geleen begynner å tykne, hell den på kaken (jeg brukte bare halvparten). Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12533″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12534″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bland bløtpisket krem med kremost og sitron. Hell i gele.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12535″ img_size=»large»][vc_column_text]Knus bær (bruk gjerne en foodprocessor). Fordel kremen i tre boller.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=»12536″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=»12537″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hell på krem i midten av forma, litt fra de tre forskjellige bollene etter tur…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12538″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Når forma er fylt, dunk godt slik at kremen blir jevn på toppen. Sett kjølig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_single_image image=»12517″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]Her ser du hvordan jeg lagde marengspinner. Ha marengs i en sprøytepose og sprøyt ut stenger på et bakepapir. La tørke i ovnen på ca. 70-80 grader i varmluft til de er helt tørre i midten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image=»12539″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lilla ostekake? Smaker faktisk kjempegodt med bær i kremen…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12541″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row]