Ostekake med sitron- og jordbærgele

Ostekake med sitron- og jordbærgele

Bilde

My heart is yours

Februar er her med en hel haug kremfylte dager. Juhu! Endelig er slankemåneden over! Gled deg til neste helg, da er det morsdag, helgen etter, alle-hjerters-dag OG bolle-søndag! Av pur glede tjuvstarter jeg feiringen allerede i dag med en klassiker av en kake som både kan funke som morsdagskake, men kanskje aller helst – som en søt gave på valentines day. 
Ostekake med sitrongele

250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)
100 g smeltet smør

250 g kremost (nøytral)
75 g melis
2.5 dl vann
2 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
1/3 l kremfløte
1 pakke sitrongele

Topping:
1 pakke jordbærgele
2.5 dl vann
Jordbær

Bilde

Bilde

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost, melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten. 
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. 
7. Når kremen har stivnet – kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl. 
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet. 
Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

29 Kommentarer
  • Skrevet på06:07, 1. februar 2015

    Du lager så mye godt og jeg lar meg igjen friste! 🙂

    • Fristerinnen
      Svar
      Skrevet på08:35, 1. februar 2015

      Det er jo det jeg håpet på 😉

  • Findus
    Svar
    Skrevet på11:36, 7. februar 2015

    Jeg har en liten utfordring da mine kjøkkenskriverier må være glutenfrie. Jeg er omvendt proporsjonalt glad i ostekake og glutenfrie Digestive-kjeks. Og jeg er veldig glad i ostekake. Kjeksene minner meg i best fall om pappmasjé. Jeg laget i stedet bunnen av en variant av smuldrepai-topping. Ristet havregryn i tørr stekepanne med sukker for karamellisering. Deretter tilsatte jeg smeltet smør og fulgte resten av oppskriften. Frisk og god kake med litt krønsj i bunn!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:32, 8. februar 2015

      Så flottFindus – takk for supert tips!

      • Findus
        Svar
        Skrevet på04:23, 14. februar 2015

        Grunnet fromme bønner og tomme trusler fra husstanden er jeg i gang med å lage denne enda en gang. Og det blir nok ikke den siste 😉 Takk for fine oppskrifter, Elin.

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på04:46, 14. februar 2015

        Takk Findus! Også på hjertedagen, da <3

  • Svein Tveit
    Svar
    Skrevet på13:18, 17. mai 2015

    Kjempegod kake.

  • Andrine
    Svar
    Skrevet på17:17, 30. januar 2016

    Hei! Hvor mange personer er denne kaken til?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:55, 30. januar 2016

      8-10 personer (kommer an på hvor store stykker du skjærer)

  • Skrevet på11:44, 13. februar 2016

    Nydelig god😁

  • Maren
    Svar
    Skrevet på14:32, 14. mai 2016

    Denne er supergod! Passer til alt 🙂

  • Amatørbaker
    Svar
    Skrevet på12:58, 21. juni 2016

    Prøver denne nå, er veldig spent 😉

  • Hanne
    Svar
    Skrevet på14:35, 29. september 2016

    Denne kaken er utrolig god! Og veldig enkel å tilberede. «Det enkleste er ofte det beste» Ingen steketid. Bare ventetid.
    Skal man ha gjester kan denne kaken lages dagen før. Ventetiden under tilberedningen gir akkurat passe tid til å få unnagjort andre praktiske gjesteforberedelser.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:42, 29. september 2016

      Helt enig, Hanne! Enkelt og godt 🙂

  • Nina
    Svar
    Skrevet på09:54, 27. oktober 2016

    Hvordan får du kaken hel ut av formen? Jeg syns det er vanskelig å fjerne springformens bunn.

    • Trine
      Svar
      Skrevet på12:07, 27. oktober 2016

      Du setter springformen rett på kakefatet du skal bruke! Så fjerner du bare formen og trenger ikke tenke på bunnen 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:31, 27. oktober 2016

      Hei Nina. Jeg legger et bakapapir i bunnen av formen. Når kaka har stått i kjøleskap et døgn går det som regel fint å dra av papiret under kaken (det avhenger av at kjekssmulene er fine, ikke grove). Da kan den settes rett på fat uten springformbunnen.

  • Ragnar
    Svar
    Skrevet på09:16, 6. april 2017

    Flotte oppskrifter. Kan du ikke endre sideoppsettet slik at når du skal skrive ut en oppskrift, så får du selve oppskriften og bildene som hører til, ingen ting mer. Nå får jeg åtte-ti sider med kommentarer, og det er uinteressant når man står på kjøkkenet.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:30, 6. april 2017

      Hei Ragnar – tusen takk for skryt! Jeg er smertelig klar over det du skriver. Verktøyet jeg bruker for å lage krem.no har dessverre ikke en skriv ut- funksjon på oppskriftene. Beklager så masse!

    • Åshild
      Svar
      Skrevet på10:51, 13. mai 2017

      Når du skriver ut kan du velge på innstillingene hvor mange og hvilke sider du ønsker å skrive ut. Da slipper du alle de unøvendige sidene. Du kan f.eks. Skrive inn side 1-2 og da vil kun de sidene printes ut. Håper det hjelper 🙂

  • Solbjørg
    Svar
    Skrevet på16:58, 20. mai 2017

    Den vart endå bedre utan melis.

  • Vilde
    Svar
    Skrevet på13:03, 27. august 2017

    Vet noen hvordan det er å fryse ostekaker, og om det finnes noen som egner seg bedre til det enn andre?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:53, 28. august 2017

      Det går fint å fryse ostekaker. Kaker som ikke er bakt (med knust kjeks i bunnen) kan kanskje bli litt bløt i bunnen etter opptining. Bakte ostekaker går også fint å fryse.

  • Lam Huynh
    Svar
    Skrevet på21:46, 8. september 2017

    Hei,
    Jeg sliter med at siden på kaken blir stygg og tagget når jeg skjærer ut kaken. Har du noen tips til hvordan det gjøres for å få et jevnt og pent resultat?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:43, 8. september 2017

      Trikset er å bruke en varm, skarp kniv (uten tagger). Sett kniven i en kanne med varmt vann, tørk av vannet og press så kniven mot kanten mens du drar rundt. Da får du glatt fin kant.

  • Ellen
    Svar
    Skrevet på21:34, 22. oktober 2017

    Når legger du jordbærene som pynt på toppen. Hvordan få dem til å ligge fint og i mønster? Når jeg prøvde bare «fløt» de rundt og ville ligge slik jeg plasserte dem..

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:48, 23. oktober 2017

      Hei Ellen. Trikset er å ikke helle på så mye gele. Som du ser på bildet dekker ikke geleen bærene. Da vil de ikke flyte opp.

  • Karianne Nørgaard Haugerud
    Svar
    Skrevet på21:42, 21. april 2018

    Denne ser så utrolig god ut, så den skal jeg lage ikveld. 🙂 Hvordan får du jordbærene til å ligge pent år du heller over gelén, eller plasserer du jordbæra etter geleen er helt på toppen? Gleder meg til å smake på denne imorgen😀

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:16, 22. april 2018

      Legg på jordbær, hell på bare halvparten av geleen. Da unngår du at de flyter opp. Lykke til!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits