- Krem.no - https://krem.no -

Pikekyss

Lettvint godteri? Lag marengs. For å maipynte godbitene kjøpte jeg litt rødt og blått godteri i løsvekt og strødde på litt av mitt hjemmelagde kakestrøssel. Så lenge du setter temperaturen rundt 80 grader vil godteri og strøssel ikke miste fargen.

Vei eggehviten og gang med 1.5, så finner du sukkermengde. Bruk finkornet sukker. Det er å få kjøpt i butikker med større utvalg. Eller kjør sukkeret i en foodprocessor.

Pikekyss
2 eggehviter (60g)
90 g finkornet sukker

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.

2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.

3. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetyll (sprøytetut) og lag små pikekyss.

4. Steketid og temperatur: 80 grader varmluft 4-5 timer

Kan oppbevares i flere måneder lufttett.

Til å lage disse har jeg brukt en glatt tyll, stjernetyll og en tyll som heter Wilton 4b. Legg en glatt tyll i posen, så setter du bare på en ny tyll utenpå for å lage flere typer.