Lag ditt eget kakestrøssel

Lag ditt eget kakestrøssel

Leter du også etter kakestrøssel til 17. mai? Jeg fant det ikke. Løsning? Lage det selv!

Som tenkt, så gjort. Dette er faktisk veldig enkelt.
Du lager en eggehviteglasur, farger en skål rød og en blå + en har en skål med hvit. Putt eggehviteglasuren i sprøytepose, eller i en vanlig frysepose. Klipp et lite hull og lag striper. La tørke noen timer. Ferdig!

For å få til fine farger bør du bruke konsentrerte farger, enten gele eller pulver. Sikt melisen før du begynner.

Vanligvis bruker jeg å lage sprøytepose av matpapir, men ettersom mange ikke får til å lage det har jeg her brukt vanlig frysepose. Den ene sprakk (just saying) men ellers funka det helt ok. Det viktige er at du klarer å lage et lite hull, sånn at stripene ikke blir for tykke.

Se på bildene under for å forstå hvordan jeg har gjort det.

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 dråper sitronsaft

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Sett inn kun en av vispene i en håndmikser og pisk til du har en hvit seig masse. Du kan også bruke en vanlig tresleiv (da må du røre ekstra kraftig og lenge). Tilsett mer melis (eller eggehvite) for å få rett konsistens. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren.

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg skal lage eggehviteglasur, men bare rører eggehvite og melis sammen til rett konsistens.


Utgangspunktet er siktet melis, konsentrert farge, eggehvite og sitronsaft
Bland inn farge til du er fornøyd..

Klipp hullet så lite som mulig. Lag striper på et bakeark.
La platene tørke i romtemperatur 2-3 timer.
Etter et par-tre timer kan du dra stripene med glasur sammen og knuse dem mellom hendene.
Fikk lyst til å lage litt annen pynt også.
Det er jo bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage..
Hjemmelaget strøssel har sånn ca evig holdbarhet. Hell på en tett boks eller glass og oppbevar i romtemperatur skånet for sterkt lys.
Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Hanna
    Svar
    Skrevet på14:11, 4. mai 2022

    Hjelp! Er du brote fra Instagram? Finner ikke igjen kontoen din og SAVNER DEG!

  • Berit B. Lie
    Svar
    Skrevet på14:23, 6. mai 2022

    Kanskje jeg skal prøve dette i stedet for å farge kokosmasse som jeg pleier å gjøre?
    Det finnes utrolig mange usle folk og jeg lurer på hva de vil oppnå ved å hacke en bake-konto?? Løsepenger eller løsekaker? De kan umulig hørt om dyra i hakkebakkeskogen! Da hadde de skjønt at kaker de tilegner seg på uærlig vis ikke smake godt 🤬
    Heiagjengen din er her ❤

  • Solveig
    Svar
    Skrevet på22:47, 16. mai 2022

    Så utrolig smart! Klikket meg inn her da jeg lurte på om algoritmene til Insta hadde fått virus på balansenerven siden jeg ikke har sett noe til deg. Så trasig med hacking, også i mai da! Men dette trikset skal jeg gjøre sammen med barna. Vi rekker ikke til 17 mai, men eget strøssel er jo kjekt å ha uansett! 🤩 takk for inspirasjon!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...