- Krem.no - https://krem.no -

Prinsessekake tangzhong

I morgen skal jeg på God Morgen Norge for å bake tangzhong. Hvis du ikke har hørt om denne asiatiske bakemetoden har jeg skrevet litt om det HER.

Hvorfor prinsessekake i langpanne? Jeg tar copy paste fra et annet innlegg:

Å lage prinsessekake med vaniljekrem kan være en utfordring for mange. Den kan fort bli knusk tørr ytterst og rå i midten. Hvorfor det? Jo, fordi man ofte bruker for liten form (eller putter for mye deig i den forma du har). Utfordringen da er å få den skikkelig gjennomstekt. Det blir som oftest et krater på midten, mens den er knusk tørr i ytterkantene.

 Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennomsteke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.

Grunnoppskrift boller – tangzhong style
jevning:
40 g mel
200 g melk
avkjøl jevningen før du blander inn resten (bortsett fra smøret)


Tilsettes i tillegg til jevning:
460 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
175 g  kald væske (gjerne melk)
75 g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt


Ca. 40 g smør
Kanel og sukker
Ca. 350-400 g vaniljekrem – du finner oppskrift her


 

Er du på instagram? Da kan du se trinn for trinn film hvordan denne lages (@kremno_elin) – se etter Prinsessekake under høydepunkter. ‘

 

Slik gjør du:
1. Lag først en jevning av mel og væske. Varm den til kokepunktet så den tykner. Avkjøl til romtemperatur. Bland jevning pluss resten av ingrediensene i bakebollen. Du kan bare smuldre gjær rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 7-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4.  Sett deigen til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt ca. 45 min, kjevle deigen til et langt rektangel. Har du liten benk, del deigen i to og kjevle to ganger. smør på mjukt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Rull deigen sammen og del den opp i 24 biter. Plasser bitene i en 30 x 40 cm langpanne.
7.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Stekes på 210 grader (over/undervarme) lavt i ovnen i 15-25 minutter. Sett over på varmluft de siste minuttene dersom du vil har litt mer farge på bakverket. Kjevle deigen ut til et langt rektangel. Smør på mykt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Fukt nederste del av deigen med vann og rull sammen. Del opp i 24 biter. Plasser bitene i rekker på 6 , 4 rekker. Sett til heving i ca. 45 min – 1 time (jeg satte brettet over en oppvaskkum med varmt vann). Klem vaniljekrem i hver bolle. Stek på 210 grader i 15-25 min nederst i ovnen. Siden jeg skal ha med denne til Wenche i God Morgen Norge i morgen har den ikke fått noe melis på seg enda. Så gjenstår det å se om den fremstår som fersk i morgen?