- Krem.no - https://krem.no -

Prinsessekake tangzhong

I morgen skal jeg på God Morgen Norge for å bake tangzhong. Hvis du ikke har hørt om denne asiatiske bakemetoden har jeg skrevet litt om det HER.

Hvorfor prinsessekake i langpanne? Jeg tar copy paste fra et annet innlegg:

Å lage prinsessekake med vaniljekrem kan være en utfordring for mange. Den kan fort bli knusk tørr ytterst og rå i midten. Hvorfor det? Jo, fordi man ofte bruker for liten form (eller putter for mye deig i den forma du har). Utfordringen da er å få den skikkelig gjennomstekt. Det blir som oftest et krater på midten, mens den er knusk tørr i ytterkantene.

 Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennomsteke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.

Grunnoppskrift boller – tangzhong style
jevning:
40 g mel
200 g melk
avkjøl jevningen før du blander inn resten (bortsett fra smøret)


Tilsettes i tillegg til jevning:
460 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
175 g  kald væske (gjerne melk)
75 g smør i terninger (tilsettes etter ca. 10 min)
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt


Ca. 40 g smør
Kanel og sukker
Ca. 350-400 g vaniljekrem – du finner oppskrift her


 

Er du på instagram? Da kan du se trinn for trinn film hvordan denne lages (@kremno_elin) – se etter Prinsessekake under høydepunkter. ‘

 

Slik gjør du:
1. Lag først en jevning av mel og væske. Varm den til kokepunktet så den tykner. Avkjøl til romtemperatur. Bland jevning pluss resten av ingrediensene i bakebollen. Du kan bare smuldre gjær rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 7-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett på full fart siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4.  Sett deigen til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt ca. 45 min, kjevle deigen til et langt rektangel. Har du liten benk, del deigen i to og kjevle to ganger. smør på mjukt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Rull deigen sammen og del den opp i 24 biter. Plasser bitene i en 30 x 40 cm langpanne.
7.  Settes til heving ca. 35-45 minutter til.
8.  Stekes på 210 grader (over/undervarme) lavt i ovnen i 15-25 minutter. Sett over på varmluft de siste minuttene dersom du vil har litt mer farge på bakverket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12227″ img_size=»large»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12228″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kjevle deigen ut til et langt rektangel. Smør på mykt smør, dryss på kanel og sukker etter ønske. Fukt nederste del av deigen med vann og rull sammen. Del opp i 24 biter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12229″ img_size=»large»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12230″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Plasser bitene i rekker på 6 , 4 rekker. Sett til heving i ca. 45 min – 1 time (jeg satte brettet over en oppvaskkum med varmt vann). Klem vaniljekrem i hver bolle. Stek på 210 grader i 15-25 min nederst i ovnen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12232″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Siden jeg skal ha med denne til Wenche i God Morgen Norge i morgen har den ikke fått noe melis på seg enda. Så gjenstår det å se om den fremstår som fersk i morgen?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]