Søte, små kaniner laget i bolledeig
Skulle ønske jeg var litt mer dreven på gjærdeigs-fronten, det jeg har erfart har jeg delt med dere her: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Jeg klarer ikke å la det gå for lenge mellom hver gang jeg må sette en gjærdeig. Derfor er det blitt over 600 bilder i basen min. Av kreasjoner med gjærdeig! Går du til kategorien gjærdeig finner du alt sammen.
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1 egg
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm (ikke 37 grader, bare lunken) og hell i.
2. Tilsett gjær, smør og egg. Gjæren smuldres i, smøret kan gjerne være i terninger – eller smeltes.
3. Deigen eltes godt til den er smidig. (12 tips for å lykkes med gjærdeig)
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen. Lag små emner som rulles til små pølser. Se bildene under hvordan du går frem
6. Fukt deigen med vann og klem godt fast hode og duskehale. Klem inn halve rosiner til øyne.
8. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 220 grader i 5-7 minutter. (Klem rosinene godt ned i deigen før du putter i ovnen, hvis ikke faller de ut)
|
|