- Krem.no - https://krem.no -

Rabarbra- og jordbærformkake med sprø topping

Til denne saftige formkaken med rabarbra og jordbær ønsket jeg et søtt, sprøtt lokk. Ikke den vanlige smuldrepai-toppingen, men noe litt annerledes. Rabarbra trenger det søte til å veie opp for det syrlige. Det ble kjempegodt!

Har du prøvd å bake denne populære rabarbrakaka? 

Kaka ser slett ikke vakker ut, og jeg måtte bake den to ganger (første gang sank alt fyll og topping nedi kaken), men det har mindre å si når resultatet smaker så godt. Til denne saftige formkaka ville jeg servert is eller krem ved siden av. Kan godt lages som dessert. Frys den gjerne ned i stykker etter at den er helt avkjølt, da er det lettere å tine kaka raskt igjen.

Har du en enda større form – bruk den gjerne (da kan du redusere steketiden litt – bruk en bakepinne og sjekk om det sitter igjen kakedeig på pinnen. Sitter det igjen, stek videre, er den glatt uten deig? Da er kaka ferdig)

Rabarbra- og jordbærkake med topping
240 g hvetemel
120 g mykt smør
200 g sukker
2 egg
1 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

250 g rabarbra kuttet i biter
150 g friske jordbær (eller 100 g syltetøy)

Topping:
100 g brunt sukker
30 g hvetemel
40 g mykt smør

Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg.
3. Bland det tørre og rør forsiktig inn uten å røre for mye.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Fordel i en 23-24 cm springform kledd med bakepapir.
6. Legg på rabarbra og jordbær. Fordel toppingen.
7. Stek på varmluft 180 grader i 35-45 min.
8. Avkjøl noe og spis lun med is. Kaken kan fryses. Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør inn det tørre. Ha kakerøren i en springform kledd med bakepapir (23-24 cm). Legg på rabarbra og jordbær (jeg brukte syltetøy, buk gjerne hele bær). Ha på rabarbra og jordbær og strø over smuldretopping (den blandes sammen med fingrene) En enkel «hverdagskake» som gjerne kan lages opp og fryses dersom du ønsker å bruke opp rabarbraen din…