Lettvint rabarbrakake

Lettvint rabarbrakake

Bilde

Lun rabarbraglede 

Har du lyst på en lettvint kake som smaker både syrlig og søtt? Her får du en klassiker. Bare tilsett en kremdott. Så var det helg!

Hva slags kake er dette? Jo, det er en helt vanlig formkake som på fagspråket kalles likeverdighetsmasse. Den består av like deler smør, sukker, mel og egg og for å si det enkelt: du trenger ingen annen oppskrift for denne type kake. Jeg bruker den til det meste enten det er eplekake, muffins, sitronkake, formkake eller i dette tilfellet – rabarbrakake. Ettersom kaka er litt tung valgte jeg en litt større springform enn vanlig. Denne er ca. 26 cm i diameter. Da får du den akkurat passe tykk.

Når kaka ikke er så tykk blir den lettere å steke. Rabarbra inneholder en del fuktighet, derfor har jeg ikke stappet altfor mye i kakerøra. For mye rabarbra vil gjøre den vanskelig å få gjennomstekt. Denne stekte over tre kvarter, så ha tålmodighet. Syrligheten er også ganske heftig, og balansen søtt og syrlig syntes jeg er akkurat passe når man putter i passe store biter. 

På toppen har jeg drysset litt brunt sukker, noe som ikke syntes på bildet, men som er med på å gi litt ekstra krønsj. 

Rabarbra kan du dele i biter og fryse. Tenk å lage denne kaka en bitende kald januardag? Eller kanskje du heller vil gå for en smuldrepai? Personlig er jeg svak for denne luksusvarianten: Rabarbrapai med vaniljekrem

Uansett – lag noe godt av rabarbra. For nå er rabarbraen best! 

Bilde

Rabarbrakake
180 g smør
180 g sukker
180 g hvetemel ( bruk gjerne finbakstmel om du har)
4 egg
2 ts vaniljesukker (jeg bruker Tørsleffs ekte)
1 1/2 ts bakepulver

2-3 stilker rabarbra kuttet i biter

Springform 24-26 cm i diameter

Vask rabarbra og kutt i biter. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Helles over i en smurt springform. Dytt biter av rabarbra i kaken. Dryss på sukker på toppen før du setter den ovnen på ca. 180 grader. Stekes 35-50 minutter. Siste 20 minuttene satte jeg på varmluft. (Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, stek videre). 

Bilde

Avkjøl kaka helt før du legger på for eksempel heklet brikke. Dryss over melis. 
Bilde

Kjempesaftig og god kake som holder seg i flere dager. Om den skulle bli noen dager gammel – noe jeg betviler – oppbevar den i kjøleskapet. Aller best smaker den litt lun, gjerne med en real kremdott til. God helg kjære kremvenn!
18 Kommentarer
  • Skrevet på14:00, 20. juni 2015

    Takk for oppskrift og skal prøves i dag siden har så mye rabarbra nå.ha en fin kveld

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:27, 21. juni 2015

      Håper den smaker!

  • Maria
    Svar
    Skrevet på23:37, 5. juni 2016

    Jeg lagde denne i dag som erstatning for eplekake, da jeg ikke lenger kan spise epler. For å få mer lik smak «marinerte» jeg rabarbrabitene i kanel og sukker en times tid før jeg hadde dem i kaken. Dette ble jo enda bedre enn eplekake!! Tusen takk for oppskriften 😊 Hilsen Maria.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:18, 6. juni 2016

      Takk for tips om sukker og kanel Maria! Alltid hyggelig med sånne kommentarer 🙂

  • Kaja
    Svar
    Skrevet på22:44, 23. juni 2016

    Bakt denne i dag. Kjempegod😊

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på16:40, 26. juni 2016

    Dottera mi på 11 år og venninna hennar på 9 år lagde denne i dag. Smakte nydelig med krem til😊 Skal prøves fleire gonger i sommar med anna frukt/bær.

  • Edel Bente
    Svar
    Skrevet på14:34, 9. juli 2016

    En utrolig saftig og enkel kake. Har nå bakt denne flere ganger og den blir alltid vellykket 🙂

  • Dennis larsen
    Svar
    Skrevet på20:29, 28. mai 2017

    Hei Elin. Hilde har introdusert meg for din side. Og dette er jo himmelriket for en kremelsker som meg. Så nå får jeg begynne å følge med. Gratulerer med bok, så flink du er. Lykke til videre. Hilsen Dennis

    • Engang ettåring - alltid ettåring-elin
      Svar
      Skrevet på20:47, 28. mai 2017

      Hei Dennis! Hyggelig å høre fra en kremelsker! Regner med Hilde forer deg med godsaker – jeg vet hun har testet både det ene og det andre fra siden min 🙂 Takk for fine ord – hils så mye til resten av familien din.

  • Mai
    Svar
    Skrevet på18:26, 23. juni 2017

    Sjekket ut bloggen din etter å ha sett deg i God Morgen Norge. Bakte rabarbrakaken i går. Her blir man veiledet frem til et godt resultat. Kommer til å prøve mange av dine oppskrifter etterhvert👍

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:18, 24. juni 2017

      Så hyggelig å høre Mai – håper du finner mye godt 🙂

  • Mari
    Svar
    Skrevet på12:30, 21. mai 2018

    Bakte denne flere ganger i fjor, og baker den for første gang i dag til middagsselskap! Gleder meg allerede, blir deilig med krem og vaniljeis til. Prøver luksusvarianten med vaniljekrem neste gang når jeg har bedre tid!

  • Tina Johansen
    Svar
    Skrevet på20:37, 3. juni 2019

    Denne var helt fantastisk god!! Anbefales. Takk for god oppskrift, med gode forklaringer!!

  • Gunnhild Meisingset
    Svar
    Skrevet på09:50, 18. juni 2019

    Nam nam! Da har jeg laget denne ganger flere ganger på rappen de to siste ukene, til alle sommeravslutninger osv. Helt nydelig!

  • Malene
    Svar
    Skrevet på19:56, 18. juni 2019

    Kan denne lages i langpanne?

  • Charlotte Eng Rio-Erichsen
    Svar
    Skrevet på20:32, 3. juli 2019

    Jeg har fått mye rabarbra og baker denne nå. Den står i ovnen og jeg gleder meg til å spise. Den blir bra 👍Ha,en fin kveld.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på20:34, 3. juli 2019

      Håper den smaker!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits