- Krem.no - https://krem.no -

Rabattkoder på ProBaker og Smooth Mix håndmikser

REKLAME Trenger du et godt juletilbud?
Wilfa gir kremvenner mulighet til å kjøpe Grå Probaker til kr. 6990-
Bruk rabattkode: PBjul
Kode varer frem til og med 15.12

Smooth Mix Håndmikser får du til 25% rabatt
Bruk rabattkode: wilfa25
Kode varer til og med 15.12

Begge kan kjøpes her!

Hvis du trenger mer informasjon om disse fantastiske maskinene, som jeg digger å bruke, har jeg laget et innlegg om PROBAKER her, og et innlegg om håndmikseren jeg har vært med på å utvikle her.

VARENE BØR BESTILLES FØR 15.12 DERSOM DE SKAL KOMME FREM TIL JUL

..siden det snart er jul har jeg laget to oppskrifter til deg: Saftige havrerundstykker du kan servere til frokost og lunsj, eller kokosboller. Til å lage disse har jeg brukt ProBaker (rundstykker) og Smooth Mix Håndmikser (kokosbollene).


Saftige havrerundstykker (12 stk)
325 g hvetemel
120 g havremel
3.5 dl vann + 1/2 dl til
18 g gjær (fersk blå)
10-12 g salt

1. Bruk romtempererte råvarer og kaldt vann fra springen.
2. Vei opp alle ingrediensene i eltebollen, bortsett fra salt og tilsett 3.5 dl vann. Hold igjen 1/2 desiliter til senere i elteprosessen.
3. Elt deigen i 4-5 minutter på (ca. 50) for så å øke hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne. Tilsett saltet. Elt deigen i 3-5 minutter til til den begynner å bli blank. Sett opp farten (80) siste par minuttene. Prøv å ta en glutentest.
4. Når deigen er ferdig eltet settes deigen til heving i ca. 1 time. Pakk inn bollen i plast og la stå på benken.
5. Ta deigen ut på bakebordet og del den i biter på 70 gram, eller 12 stk.
6. Form til rundstykker og sett på brett med bakepair. Legg over et kjøkkenhåndkle i ca. 30-45 minutter. Spray eller pensel med vann under etterheving.
7. Bruk en skarp kniv og lag et snitt i hvert rundstykke.
8. Sett rundstykkene i ovnen på 280 grader. Kast 1/2 dl kokende vann inn i ovnen samtidig. Skru ned til 240 grader og stek i 10-12 minutter. Bruker du varmluft går det raskere.

Rundstykkene kan gjerne fryses. Varm i en airfryer eller i en stekeovn på ca. 150 grader i 5-6 minutter (de bør være halvtint).

Vi du lage dobbel prosjon? Bruk 30 gram gjær.

Da jeg skulle lage disse glemte jeg å ha i glukose. Det går fint! Du må bare sørge for å koke sukkerlaken til 117-120 grader.

Kokosboller (ca. 15 stk – litt avhengig av hvor store du lager dem)
200 g sukker
1 dl vann
50 g glukose (kan sløyfes)
120 g eggehvite (ca. 3 stk)
3-4 ts vaniljesukker eller vaniljepasta

Ca. 300 g mørk sjokolade
ca. 15 g kokosfett (brukes for å gjøre sjokoladen tynnere og letter å påføre)
ca. 15 stk mariekjeks

Slik gjør du:
1. Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk et termometer. Når du ser seige tråder er den ferdig kokt  (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).
2. Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens. 
3. Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull ( eller bruk en stor tyll) og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Sett kjølig.
Oppbevares kjølig i en tett boks.


PS. Overflødig sjokolade skrapes sammen og brukes om igjen, for eksempel i varm sjokolade eller i en sjokoladekake.

Vei opp sukker, glukose og vann i kjelen. Ha veid oppeggehvite. Bruk helst et termometer.
Tilsett sukkerlaken i en stråle mens du pisker. Pisk til massen er blank.
Ha i en sprøytepose.
Sprøyt ut topper på hver kjeks. Så store du selv vil…
Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade og delfiafett, enten over vannbad eller i mikro.
Sett kjeksene på en rist med bakepapir under.
Ha den smelta sjokoladen i en sprøytepose og la den renne over kokosbollene mens du lager små sirker. Dunk i risten så sjokoladen renner godt av.
Strø på kokos om du ønsker.
Oppbevares kjølig, gjerne i en tett boks.