Pizza og pavlova laget med Smooth Mix håndmikser fra Wilfa

Pizza og pavlova laget med Smooth Mix håndmikser fra Wilfa

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny håndmikser – en suverent bra en!

Det er kanskje fordi jeg har fått lov til å være med å utvikle den? (sa hun,stolt)
I dette innlegget har jeg brukt håndmikseren til å lage porsjons-pavlova og to runde pizzaer.

Smooth Mix er en kraftig håndmikser i stilfullt nordisk design og har 5 ulike hastigheter å velge mellom. Det betyr at håndmikseren kan brukes til det alle meste på kjøkkenet, som for eksempel ulike type kremer, marengs og kakerøre. Den er også kraftig nok til å elte små gjærdeiger med deigkrokene. 

Jeg har en konkurranse gående på både facebook og instagram hvor du kan vinne Smooth mix håndmikser. Hvis du vil kjøpe den i Wilfa sin nettbutikk får du selvfølgelig rabatt:


DU FÅR 25% RABATT PÅ DEN NYE SMOOTH MIX HÅNDMIKSER
BRUK RABATTKODE: HME25KJØP DEN HER
(Rabattkoden varer frem til og med 22.06.2022)


Denne mikseren er nemlig super-sterk (500 watt). Det betyr at du til og med kan lage små gjærdeiger med krokene som følger med. Bare se her..

Først bakte jeg to runde pizzaer:

Pizza ( 2 stk ca. 25 cm i diameter)
2.5 dl lunkent vann
1.5 ts pizzatørrgjær eller tørrgjær/ 10 g fersk gjær
325 g hvetemel
1 ts salt
1 ss olje

Ha alt i en bakebolle. Sett i krokene og elt deigen på middels hastighet minst 10  minutter. Pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på benken i ca. 1 – 1.5 time. Del deigen i to like store emner, trill dem runde og la hvile i ca. 10 minutter. Ha litt olje eller mel på fingrene og klem deigen ut i en runding/ evt bruk en kjevle eller en flaske. Deigen skal være tynn. Legg på fyll etter ønske. Settes til heving i ca. 20-25 minutter. Stek på nederste rille på 240-250 grader (sett på pizzaeffekt om du har) i 6-8 minutter. Har du pizza-stein? Bruk den!

Krokene tåler å lage en gjærdeig med 300-400 g hvetemel
Etter at deigen har hvilt en times tid, del den i to og lag to runde boller. La bollene hvile ca. 10 minutter før du begynner å forme dem til pizza på hvert sitt bakeark.
Klem deigen ut med hendene eller bruk en kjevle/ flaske.
To pizzaer klare til fyll..
Legg på pizzasaus etter ønske.
Ha på fyll etter ønske!
Stek på 250 grader i 6-8 minutter.
Nyt!

Små pavlovaer ca. 8-10 stk
3 eggehviter
2 dl finkornet sukker
(eller vei den eggehviten du har og gang med 1.5. Da har du rett sukkermengde)
1 ts hvitvinseddik
1 ts maizenna

Sett ovnen på 120 grader.
Finn frem en helt ren bolle, pass på at eggehviten er helt uten spor av plomme.
Visp opp eggehvite til stivt skum. Tilsett sukker litt etter litt, helt til du har en blank masse. Tilsett eddik og maizena til slutt, rør inn forsiktig.

Fest bakepapiret ved å ta litt marengsmasse under hvert hjørne. Lag små fuglereder. La stå i ovnen i ca. 1.5 time. Skru av ovnen, sett noe mellom døren så den blir stående på gløtt. La fugleredene stå i ovnen til den er helt avkjølt.


Tips: Har du eggehviter uten å vite hvor mange du har? Vei eggehviten og gang den med 1.5. for å finne hvor mye sukker du skal bruke (en eggehvite veier vanligvis mellom 30-40 gram)

Pisk krem:
3 dl fløte
2 ss vaniljesukker

Eggehvite, finkornet sukker, eddik og maisenna.

Marengsen skal piskes til den er blank og luftig.
Fordel marengsen ut på plate, lag små groper i de små pavlovaene så de får plass til litt krem og bær.
Stek på 120 grader i ca. 1.5 time.
Pisk krem med vaniljesmak og legg på hver pavlova.
Ha på rikelig med bær og dryss over litt melis.
Ingen sak å lage nydelig fine pavlovaer når man har en SÅ superbra håndmikser!

Litt informasjon om mikseren:

Smooth Mix er en kraftig håndmikser i stilfullt nordisk design og har 5 ulike hastigheter å velge mellom. Det betyr at håndmikseren kan brukes til det alle meste på kjøkkenet, som for eksempel ulike type kremer, marengs og kakerøre. Den er også kraftig nok til å elte små gjærdeiger med deigkrokene. 

Nordisk design

Håndmikseren er designet og utviklet i Norge for det nordiske kjøkken.

Visper og kroker inkludert

2 visper og 2 deigkroker inkludert. Bruk deigkrokene til å blande sammen burgerdeig til middag, og vispene til å piske krem til desserten.

5 hastigheter

Håndmikseren har fem forskjellige hastigheter som gir stort hastighetsspenn for miksingen. Den har også en sakte start-funksjon som gir mindre søl og bedre kontroll på ingrediensene når miksingen startes.

Praktisk holder

Håndmikseren har en praktisk holder som gjør at du kan feste vispene og krokene på mikseren under lagring. Det gjør at du aldri trenger å lete gjennom alle skuffer og skap for å finne dem igjen!

Inkludert i pakken

  • 2 visper
  • 2 kroker
  • Holder
Praktisk og kraftig håndmikser. Ble veldig fornøyd med denne, altså…
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...