Konfektbiter du kan ha på lur
Sarah Bernhardt er en kake jeg vanligvis lager i små runde biter, med ferdigkjøpt kransekakemasse, men denne gang har jeg malt mandler og laget en mandelmasse som kan stekes i en liten langpanne. Om du ikke har en langpanne kan du bare klemme den ut på en stekeplate. Massen er litt klissete – bruk hendene og press den utover. Den skal være ca. ½ cm høy. Pass på at bunnen ikke steker for lenge, da blir den uspiselig hard (kan gjøres myk igjen om du putter den i en plastpose sammen med en brødskalk). Den blir også mykere etter en liten tur i fryseren
Kremen lager du dagen i forveg. Husk at sjokoladekremen skal piskes opp som vanlig krem før den strykes på bunnen. Ha en god kniv tilgjengelig og en dunk med varmt vann du kan dyppe den i. Bunnen kan være noe motstridig, du får bruk for litt muskelkraft. Jeg skar bunnen først i tre stenger før jeg delte disse opp mindre biter. Passer perfekt å ha i fryseren til uanmeldte gjester. Tiner på et øyeblikk.
Sarah Bernhardt i liten langpanne
Krem:
4 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
Bunn:
250 g finmalte mandler
180 g melis
80 g eggehvite (2-3 stk)
20 g smeltet sjokolade til pynt
Slik gjør du det:
1. Kok sjokoladekrem: Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4-6 timer, eller til dagen etter.
2. Mal mandler, tilsett melis og kna inn eggehviten med hendene. Press massen ut (så godt du kan) i en liten langpanne kledd med bakepapir (25 cm x 36).
3. Stek på 210 grader i 7-10 minutter. Avkjøl.
4. Pisk opp sjokoladekremen med håndmikser og stryk den ut på mandelbunnen. Ha på litt smeltet sjokolade med en skje (eller lag en sprøytepose).
5. Del kaken opp i stenger før du kutter stangen mindre biter. Bruk en god, skarp kniv. Det kan være litt vanskelig ettersom bunnen er noe kompakt og seig. Bitene oppbevares best i kjøleskap eller i fryser.
|
|