Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake

Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake

Picture

Krem.no’s beste Sarah Bernhardkake

Bunn:
300 g kransekakemasse/ mandelmasse
Stekes på 210 grader  5-10 min

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
100 g Premium mørk sjokolade (70%)
For et litt annerledes tygg – tilsett ca. 30 gram nøtteknas i kremen (oppskrift under)

Nøtteknas:
40 g Freia hvit kokesjokolade
30 g røstede hasselnøtter – finhakket
2 ss corn flakes

Picture

Kok først Trøffelkremen
1. Hakk sjokoladen.
2. Kok opp fløte.
3. Dra kjelen av plata og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet.
4. Settes i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter)

Picture

Bunnen skal kun ha en «stekeskorpe», steker den for lenge blir den sprø. Konsistensen skal være myk i midten.

Mandelbunn:
Kjevle ut kransekakemassen/ mandelmassen
ca.1/2 cm tykk. Diameter – 18 – 20 cm. Prikk deigen litt og legg på bakeplate.
Ovnstemperatur: 210 grader
Steketid: 5-10 minutter
Tilsett nøtteknas og pisk trøffelkremen:
Trøffelkremen trenger en del timer, derfor anbefaler jeg alltid at man koker denne en dag i forveg. Men – i dag har jeg latt den stå i 3-4 timer før den ble pisket, og det funka fint! Tilsett nøtteknaset i kremen og pisk. Brukte en vanlig håndmikser, og HUSK DETTE: Denne kremen blir fast før du får tenkt tanken engang. Du må derfor passe på at du ikke pisker den dønn stiv.

Norges beste sjokoladekake?

De av dere som har fulgt krem.no over flere år vet at min absolutte favoritt på kakefronten heter Sarah Bernhard. Nå er det utlyst en konkurranse om Norges beste sjokoladekake, og mitt valg har naturlig nok falt på denne drømmen av en kake. Denne gang i et noe større format, og med et litt annerledes tygg. Det er selvfølgelig helt frivillig å tilsette «nøtteknas» i kremen, og jeg har på ingen måte forsøkt å tulle med originalen. Bare tilført et element som jeg mener hever den enda et hakk.

Oppskriften på de «originale» krem.no-Sarah Bernhard’ene finner du her eller som langpannekake her
Oppskriften delte jeg for mange, mange år siden med opplysningskontoret for Egg og Allers, som igjen delte herlighetene med en rekke andre medier, som for eksempel Klikk.no.

Pynten på denne kaka er laget ved hjelp av ballonger. Det ser kanskje vanskelig ut, men det er faktisk ikke så veldig hokus pokus å få til. Instruksjon følger!

Så krysser jeg fingrene for at juryen setter tenna i kaka, himler med øynene, synker litt sammen og uttrykker et samstemt: «åhhh…den var god den».

Picture

Verdens beste hasselnøtter – lettrøstet i ovnen
Slik lager du nøtteknas:
Start med å veie opp og røste hasselnøtter i ovnen. 5 minutter på ca. 200 grader. Avkjøl og gni av skallet. Finhakk.

Smelt sjokoladen og bland grovknuste corn flakes og finhakkede nøtter. Smør utover på f. eks en tallerk og sett i kjøleskapet til det har stivnet.

Picture

Nøtteknas finhakket. Du får mer enn du behøver, men da slipper du å lage det neste gang…

Picture

Dette er en konfektkake, derfor skal den ikke være så høy…

Slik lager du sjokoladepynten

Hvis du lurer på hvordan du lager en sprøytepose kan du se det her.

Sjokolade smelter du i mikrobølgeovn. Jeg knekker noen biter i et glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene.

Picture

Her har jeg dryppet noen store dråper med sjokolade på plast og dratt ut med tommelen. Settes i kjøleskap og benyttes evt. som pynt på kaka.

Picture

Først blåste jeg såvidt luft i ballongen, klemte lufta ut til en pen ball og knøyt godt. Deretter satt jeg på en poseklemme for å kunne sette den i fra meg i kjøleskapet

Picture

Ha smeltet sjokolade i en sprøytepose og lag sikk-sakkmønster over hele ballongen, også under. Lag et tett mønster.

Picture

Mønsteret er tett, fordi sjansen da er mindre for at den går i stykker når du skal dra ut ballongen. Etter en stund i kjøleskap kan du klippe hull i ballongen og dra den av.

Picture

Kaka er drysset med siktet kakao, og er pyntet med bringebær og hakkede pistasjnøtter.
Be the first to write a review
9 Kommentarer
  • Anniken
    Svar
    Skrevet på13:32, 13. mai 2014

    Hei,
    Tenkte å lage denne kaken til 17.mai. Idag prøvde jeg meg på pynten, men alt bare rant inn i hverandre. Jeg brukte Freia Premium 70 %. Hva slags sjokolade bruker du?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:02, 13. mai 2014

      Hei Anniken! Jeg brukte vanlig kokesjokolade (type eldorado eller landlord etc). Tror ikke Freia 70% er særlig egnet, jeg har også opplevd at den er for tynn og vanskelig å bruke til sprøyting. Det aller beste er å bruke ekte kuvertyre-sjokolade, men den er ikke alltid like enkel å få tak i og må tempereres før bruk…

      • Anniken
        Svar
        Skrevet på06:59, 16. mai 2014

        OK. Tusen takk for svar 🙂

  • Eirin
    Svar
    Skrevet på08:52, 27. februar 2015

    Hei. Denne så fantastisk god ut! Jeg holder på å forberede min sønns dåp og tenkte det var lurt å bake noen av kakene noen dager på forhånd.. Tror du denne kaken kan fryses? Med kremen? Pisker du kremen med nøtteknas i eller har du nøtteknas i når kremen er ferdig pisket?
    God helg!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:55, 27. februar 2015

      Hei Eirin. Den kan fint fryses. Husk at jeg har laget en langpanneversjon av denne også. Har lagt link i teksten over. Krønsjen har jeg i og pisker sammen med kremen.

  • Skrevet på01:51, 27. juni 2015

    Hei !
    Har gjort to forsøk på å få til din fantastiske sjokoladeballongpynt, men har ikkje lukkast med å få ballongen til å løsne frå sjokoladen. Skal ballongen smøres inn i forkant, eller har eg hatt den for lenge i kjøleskap? Trenger eit godt tips for har ikkje tenkt å gi meg….😀
    På førehand takk for svar og for flotte nettsider !
    Mvh
    Else

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:57, 27. juni 2015

      Hei Else!
      Så hyggelig å høre at du liker krem.no! Ballongene jeg bruker smøres ikke inn. Det har heller ikke noe å si at du har hatt den lenge i kjøleskap, tvert i mot. Den bør stå der minimum en halv time. Men hvilken sjokolade du bruker kan ha noe å si. Ikke bruk 70%, den blir for myk. Såvidt jeg husker har jeg her benyttet en helt vanlig kokesjokolade (eks, landlord eller eldorado). Det aller beste er å bruke ekte kuvertyre som tempereres før bruk. Et annet viktig tips er å sprøyte på sjokoladen så tett du bare kan. Jo tettere, jo større sjanse for å få hele rundingen ut hel. Lykke til Else!

    • Harriet R Karlsen
      Svar
      Skrevet på07:46, 13. juli 2022

      Hei! Jeg har slitt med det samme. Løsningen her ble å kun stikke hull på ballongen med en nål, slik at lufta siger ut langsomt. Da vil ikke sjokoladen knekke, slik den gjerne gjør om prosessen skjer for brått. ( Sjokoladen må få tid til å slippe tak i ballong eggene når den romtempereres ) lykke til 🙂

  • Gunn
    Svar
    Skrevet på21:13, 19. november 2015

    Lot ballongen ligge litt i kjøleskapet før jeg hadde på sjokoladen. Det synes jeg funka bra.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...