Mai er måneden for dugnad og fest. Her har jeg laget den beste sjokoladekake i langpanne jeg veit om og ganget den opp så den passer den største langpanna. Du får også et triks som gjør at du bare kan levere kaka på skolen eller i barnehagen uten å tenke på å måtte hente langpanna etterpå.
Det ligger hauger med gjenglemte langpanner og fine fat rundt om i skoler og barnehager. I disse dugnadstider kan det derfor være på plass å dele et nyttig triks! Jeg pleier nemlig å lage et enkelt «kakefat» av papp. Det kan være en pizza-eske, en del på en eske et brus-brett i pappa eller lignende. Kle pappen med folie og legg kaka oppå. Se bilder lenger ned.
Til å pynte kaka har jeg laget mitt eget strøssel. Se hvordan jeg lager det her.
Vil du lage denne kaka i en mindre langpanne? Prøv denne.
Dette er en kake som ikke krever mye av deg. Den steker ferdig å et kvarter og blir saftig og god.
Sjokoladekake i stor langpanne
400 g smør/ margarin
80 g kakao
8 egg
8 dl sukker
400 g hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye).
5. Stekes i stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) på 200 grader varmluft eller over/undervarme midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl. Dra kaka ut av langpanna og over på pappfatet. Stryk på glasur. Se bilder lenger ned på siden.
Glasur:
120 g smør/margarin
550 g melis
ca. 0.75 dl kaffe eller kokende vann
ca. 2-3 ss kakao
Smelt smør/margarin, bland med melis og kakao. Juster med væske til passe konsistens.
Stryk glasuren ut på kaka og pynt gjerne med strøssel.