- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladekake i stor langpanne

Mai er måneden for dugnad og fest. Her har jeg laget den beste sjokoladekake i langpanne jeg veit om og ganget den opp så den passer den største langpanna. Du får også et triks som gjør at du bare kan levere kaka på skolen eller i barnehagen uten å tenke på å måtte hente langpanna etterpå.

Det ligger hauger med gjenglemte langpanner og fine fat rundt om i skoler og barnehager. I disse dugnadstider kan det derfor være på plass å dele et nyttig triks! Jeg pleier nemlig å lage et enkelt «kakefat» av papp. Det kan være en pizza-eske, en del på en eske et brus-brett i pappa eller lignende. Kle pappen med folie og legg kaka oppå. Se bilder lenger ned.

Til å pynte kaka har jeg laget mitt eget strøssel. Se hvordan jeg lager det her.

Vil du lage denne kaka i en mindre langpanne? Prøv denne.


Dette er en kake som ikke krever mye av deg. Den steker ferdig å et kvarter og blir saftig og god.

Sjokoladekake i stor langpanne
400 g smør/ margarin
80 g kakao
8 egg
8 dl sukker
400 g hvetemel
​6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye).
5. Stekes i stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) på 200 grader varmluft eller over/undervarme midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl. Dra kaka ut av langpanna og over på pappfatet. Stryk på glasur. Se bilder lenger ned på siden.

Glasur:
120 g smør/margarin
550 g melis
ca. 0.75 dl kaffe eller kokende vann
ca. 2-3 ss kakao
Smelt smør/margarin, bland med melis og kakao. Juster med væske til passe konsistens.

Stryk glasuren ut på kaka og pynt gjerne med strøssel.

Pisk luftig eggedosis. Tilsett smeltet smør/margarin og kakao
Rør på sakte fart og rør inn det tørre. Ikke rør for mye

Fordel kakerøra i en stor langpanne. Stek på 200 grader
15 minutter på 200 grader, ferdig!
Klipp til papp, teip gjerne sammen to biter…
Kle med folie, fest gjerne med litt tape under
Legg kaka på det flotte fatet
Ha på glasur og dryss på strøssel
Deles i passe store biter