- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladekake med lemoncurd og hvit sjokoladekrem (glutenfri)

Saftig sjokoladekake med søt og syrlig, myk krem

Glutenfri kake som godt kan avslutte påskemåltidet. Dessertkaken tar litt tid å lage, men er vel verd å vente på. 
Til påske vil jeg gjerne ha noe lettvint, noe som gjerne kan vare et par-tre dager og som gir meg en litt sånn høytidsfølelse. SÅNN er denne kaka. Den er mektig, har kanskje litt «voksen» smak (les – barna digget den ikke direkte) og kan passe enten som dessert eller som kos til kaffegjestene. 

Bunnen er laget glutenfri og det gjør den litt løs og vanskelig å håndtere. Et tips er å bake den og så putte den i fryseren. Legg den over på fat når den er helt frosset. Skulle den gå litt i stykker gjør det ingen verdens ting – dette er en kake hvor kremene bare skal strykes utover, ingen pinlig nøyaktighet eller stor eleganse her.

Oppksriften på lemon curd finner du i link her . Curden er enkel å lage, og porsjonen passer til denne kaka. Har du ikke mulighet til å lage selv er det faktisk mulig å kjøpe det ferdig på glass. Jeg hever ingen pekefinger om du gjør det – har gjort det selv 🙂

Håper du får mange late og gode dager fremover, kjære kremvenn, og at sola varmer sjel og sinn, godt hjulpet av en liten kakebit i magen.  

Dessertkake med sitron og sjokolade (glutenfri)

Lag en porsjon lemon curd

Bunn:
150 g mørk sjokolade
3 ss kaffe (evt kokende vann)
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 dl sukker (180 g)

Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av eggeplommer og sukker.
2. Smelt sjokolade med kaffe/ varmt vann over vannbad eller i mikroovn (intervaller på full styrke i 15 sekunder)
3. Bland sammen sjokolade og eggedosis. 
4. Pisk eggehvitene stive (ikke overpisk, de skal kun være bløte).
5. Vend inn eggehvitene og hell massen i en springform ca. 26 cm. 
6. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.

Krem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
saften av 1/2 sitron
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Bløtpisk kremfløte. Sett i kjøleskap.
2. Rør sammen eggeplommer og sukker med en visp. 
3. Smelt sjokolade og sitronsaft over vannbad (eller i mikro).
4. Bland sammen eggeplommer og hvit sjokolade.
5. Vend inn bløt krem. Om den er bløt – rør med en ballongvisp så den blir litt fastere. 

Montering:
Legg den avkjølte bunnen på et fat. Stryk på lemoncurd. Ha på kremen til slutt. Pynt evt. med sjokoladeegg. 

Lag bunnen først og stek den på 180 grader i 20-25 minutter. Bruk en litt stor form (ca. 26 cm)

I bollen til høyre – eggeplommer, sukker blandet med hvit sjokolade og sitronsaft – blandes med pisket kremfløte (bollen til venstre)

Bunnen legges over på fat. Jeg tok av ringen, la fatet over bunnen og vendte den rundt. Da fikk jeg undersiden av bunnen opp. Stryk utover lemon curd. Ha til slutt på krem med hvit sjokolade. Sett kjølig. 

Legg på noen sjokoladeegg eller påskegodt du godt kan like som pynt. 

Bløt, mjuk, smaksrik og PÅSKEGOD! Kos deg, da og GLAD PÅSK til alle kremvenner.