Saftig sjokoladekake med søt og syrlig, myk krem
Bunnen er laget glutenfri og det gjør den litt løs og vanskelig å håndtere. Et tips er å bake den og så putte den i fryseren. Legg den over på fat når den er helt frosset. Skulle den gå litt i stykker gjør det ingen verdens ting – dette er en kake hvor kremene bare skal strykes utover, ingen pinlig nøyaktighet eller stor eleganse her.
Oppksriften på lemon curd finner du i link her . Curden er enkel å lage, og porsjonen passer til denne kaka. Har du ikke mulighet til å lage selv er det faktisk mulig å kjøpe det ferdig på glass. Jeg hever ingen pekefinger om du gjør det – har gjort det selv 🙂
Håper du får mange late og gode dager fremover, kjære kremvenn, og at sola varmer sjel og sinn, godt hjulpet av en liten kakebit i magen.
Bunn:
150 g mørk sjokolade
3 ss kaffe (evt kokende vann)
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 dl sukker (180 g)
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av eggeplommer og sukker.
2. Smelt sjokolade med kaffe/ varmt vann over vannbad eller i mikroovn (intervaller på full styrke i 15 sekunder)
3. Bland sammen sjokolade og eggedosis.
4. Pisk eggehvitene stive (ikke overpisk, de skal kun være bløte).
5. Vend inn eggehvitene og hell massen i en springform ca. 26 cm.
6. Stekes på 180 grader i 20-25 minutter.
Krem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
saften av 1/2 sitron
100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
1. Bløtpisk kremfløte. Sett i kjøleskap.
2. Rør sammen eggeplommer og sukker med en visp.
3. Smelt sjokolade og sitronsaft over vannbad (eller i mikro).
4. Bland sammen eggeplommer og hvit sjokolade.
5. Vend inn bløt krem. Om den er bløt – rør med en ballongvisp så den blir litt fastere.
Montering:
Legg den avkjølte bunnen på et fat. Stryk på lemoncurd. Ha på kremen til slutt. Pynt evt. med sjokoladeegg.
|
|